Μυρτώ Χαραλάμπους

Μυρτώ Χαραλάμπους 1024 819 dancecenter

01/11/2021 – 07/11/2021

Παραστατικές Τέχνες – Χορός
Τίτλος πρότζεκτ: “Landing Sensing Moving”
Ελλάδα

Landing Sensing Moving
Το πρότζεκτ αποτελεί το τελευταίο μέρος της διδακτορικής έρευνας με τίτλο «ενδιάμεσος χώρος στην αρχιτεκτονική και την περφόρμανς». Η  πρακτική ερευνά την επίδραση της εμπειρίας του χώρου στη δραματουργία και το περιεχόμενο της site specific performance και βασίζεται στη γνώση που προέρχεται από τις αισθήσεις, απτικές και διαισθητικές.
Μέσα από την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον δημιουργείται η επιθυμία εξερεύνησης του εαυτού στο τοπίο. Ο ενδιάμεσος χώρος λειτουργεί ως ένα δυνητικό πεδίο που αποκαλύπτει ένα ολόκληρο σύμπλεγμα σχέσεων, συναισθημάτων και απαντήσεων στο οποίο η κίνηση γίνεται το μέσο σύνδεσης με τον κόσμο.

Ανοιχτό Κάλεσμα
Το εργαστήριο έχει στόχο τη βιωματική εμπειρία του χώρου μέσα από τον χορό. Δουλεύοντας σε εξωτερικούς χώρους της Σύρου, θα ερευνήσουμε έννοιες της ταυτότητας και της μετάβασης μέσα από τις αισθήσεις και τη σχέση με τον τόπο. Χρησιμοποιώντας ασκήσεις από τις τεχνικές somatics, τη σωματική ψυχοθεραπεία και την άμεση σύνθεση, θα δημιουργήσουμε μια σωματική πρακτική διασύνδεσης με τον χώρο με σκοπό την ενδυνάμωση της παρουσίας.
Στο τέλος του εργαστηρίου θα γίνει ανοιχτή παρουσίαση της πρακτικής. Το υλικό του εργαστηρίου θα χρησιμοποιηθεί ως μέρος της ποιοτικής έρευνας, έπειτα από τη συγκατάθεση των συμμετεχόντων/ουσών.

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 02 – 07 Νοεμβρίου 2021, 2 ώρες/ημέρα κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες
Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στον χώρο του χορού

Μυρτώ Χαραλάμπους
Η Μυρτώ Χαραλάμπους είναι ερευνήτρια χορού και θεραπεύτρια του συστήματος Core Energetics. Με σπουδές στο θέατρο, τη σωματική ψυχοθεραπεία και τον κινηματογράφο (Δραματική Σχολή Αρχή, Πολιτισμικές και Κινηματογραφικές Σπουδές παν/μιο Αθηνών, Core Energteics) και εμπειρία στον χορό και τις τεχνικές somatics (Skinner Releasing Technique, Body Mind Centering, Core Awareness, Movement Ritual) την ενδιαφέρει το σώμα ως μέσο διεύρυνσης της αντίληψης.  Μέρος της διδακτορικής της έρευνας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τμήμα Αρχιτεκτονικής) έχει παρουσιαστεί στο φεστιβάλ σύγχρονου χορού της Λισαβόνας και στην γκαλερί Keiv στην Αθήνα.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.