Οι άνθρωποι του Κέντρου Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΓΟΥΡΟΥ

Καλλιτεχνική Διεύθυνση και Διαχείριση 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Είναι κάτοχος πτυχίου του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Γλωσσολογία Νοτιοανατολικής Μεσογείου, από το τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και διδακτορικού διπλώματος στην Αραβική Διαλεκτολογία, από το τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διδάχθηκε την Αραβική Γλώσσα στην Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Ιορδανία. Σπούδασε Υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Αρχή». Έχει παρακολουθήσει ποικίλα μαθήματα και σεμινάρια χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 2004, ίδρυσε το Χοροθέατρο Ακροποδητί στην Ερμούπολη της Σύρου. Σκηνοθέτησε και χορογράφησε όλες τις παραγωγές της ομάδας μέχρι σήμερα. Τον Ιανουάριο του 2013, ίδρυσε στην Ερμούπολη της Σύρου το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, ενώ ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, τουρκικά και αραβικά. Έχει μεταφράσει και εκδώσει λογοτεχνικά και ποιητικά έργα από τα Γαλλικά και τα Αραβικά.
Ζει στη Σύρο, όπου έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κέντρου Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί. Είναι μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής διεύθυνσης και διαχείρισης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και Παραστατικών Τεχνών Akropoditi DanceFest.
Εργάζεται παράλληλα ως χορογράφος και ως μεταφράστρια.

ΑΡΙΑΔΝΗ ΨΥΧΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Καλλιτεχνική Διεύθυνση και Διαχείριση

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1985. Σπούδασε Ψυχολογία στο ΑΠΘ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο ILS (Ινδία) πάνω στα “νομικά και ανθρώπινα δικαιώματα στην ψυχική υγεία” και είναι μέλος του Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα στον Χώρο της Ψυχικής Υγείας και του Δικτύου Υποστήριξης ανθρώπων που αποφασίζουν να διακόψουν τα ψυχοφάρμακα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2012 και εργάστηκε ως δασκάλα κλασικού και σύγχρονου χορού σε διάφορες σχολές χορού στη Χαλκιδική. Έχει επίσης εργαστεί ως συνοδός σε κατασκηνώσεις για ΑμεΑ, σε παιδικές κατασκηνώσεις, σε ιατροπαιδαγωγικό κέντρο και έχει ασχοληθεί με τη δημιουργική απασχόληση κατ’ οίκον σε παιδιά με αυτισμό.
Από το 2012 είναι μέλος του Χοροθεάτρου Ακροποδητί. Ως χορεύτρια-περφόρμερ συμμετείχε σε όλες τις παραστάσεις της ομάδας από το 2012 μέχρι σήμερα. Έχει συνεργαστεί επίσης με τον χορογράφο Anmar Taha και την ομάδα του, Iraqi Bodies.
Ζει στη Σύρο. Από τον Ιανουάριο του 2013 διδάσκει στο Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί και παράλληλα έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διαχείριση του Κέντρου. Είναι μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής διεύθυνσης και διαχείρισης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και Παραστατικών Τεχνών Akropoditi DanceFest.
Το 2019, συντόνισε τη δράση «Τρέλα: ζώντας ανάμεσα», μία δράση για την ψυχική υγεία με άξονα το σώμα, η οποία παρουσιάστηκε στη Σύρο και στη Νάξο.
Έχει χορογραφήσει μέρος της παράστασης “Μια φορά κι ένα λιμάνι..”

ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΝΟΜΙΚΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989 και ασχολείται με τον χορό από πολύ μικρή ηλικία. Το 2011 αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού «Νίκη Κονταξάκη» και συνέχισε τις σπουδές της για έναν χρόνο στη Νέα Υόρκη, στο «Peridance Capezio Center», όπου παράλληλα με τις σπουδές της στο κλασικό μπαλέτο, παρακολούθησε το «Intensive Professional Program» πάνω στην τεχνική μοντέρνου χορού «José Limón».
Παρακολουθεί μαθήματα και σεμινάρια κλασικού μπαλέτου, σύγχρονου και μοντέρνου χορού, αυτοσχεδιασμού, contact-partnering, yoga, Pilates, stretching, δημιουργικού χορού για παιδιά, χορού για άτομα με αναπηρία, χοροθεραπείας κ.α. στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει χορέψει σε έργα κλασικού ρεπερτορίου όπως «η Ωραία κοιμωμένη», «Σταχτοπούτα», «Καρυοθραύστης» κ.α.
Ασχολείται με τα παιδιά από το 2009. Έχει εργαστεί ως εμψυχώτρια σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ως ψυχαγωγός σε παιδικές εκδηλώσεις, καθώς και ως δασκάλα yoga σε παιδιά.
Είναι μέλος του Χοροθεάτρου Ακροποδητί από το 2013, και έχει συμμετάσχει ως τώρα στην παράσταση της ομάδας «Medusa».
Από τον Οκτώβρη του 2013 ζει στη Σύρο. Διδάσκει κλασικό και σύγχρονο χορό σε παιδιά και ενήλικες στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί.

ΜΑΝΤΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Αθήνας και απόφοιτος του διετούς μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών στη Μουσικοκινητική Αγωγή-Σύστημα C.Orff της Σχολής Μωραΐτη.
Έχει εργαστεί σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία ως δασκάλα Φυσικής Αγωγής, Μουσικοκινητικής Αγωγής και Κολύμβησης, σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους ως δασκάλα ελληνικών παραδοσιακών χορών για παιδιά και προγραμμάτων εκγύμνασης για ενηλίκους και ως προπονήτρια κολύμβησης. Από το 1996 εργάζεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, υλοποιώντας παράλληλα πολιτιστικά προγράμματα και Projects με θέμα τη Δημιουργική Κίνηση-Σύγχρονο χορό και τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό.
Από το 2002 ζει και εργάζεται στη Σύρο διδάσκοντας στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Εργάζεται επίσης ως δασκάλα Δημιουργικού Χορού και Κολύμβησης σε παιδιά και ενήλικες και ως personal trainer, εφαρμόζοντας προγράμματα ορθοσωμικής γυμναστικής και φυσικής κατάστασης μέσα και έξω από το νερό. Διδάσκει ορθοσωμική γυμναστική και δημιουργικό χορό στο Κέντρο Χορού Ακροποδητί.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φλάουτου με ράμφος και ελληνικών παραδοσιακών κρουστών, κλασικού χορού, φλαμένκο, Jazz, σύγχρονου χορού. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια Ρυθμικής – Μουσικοκινητικής Αγωγής, Μιμικής – Θεατρικής κίνησης και Αυτοσχεδιασμού καθώς και σεμινάρια τεχνικών σύγχρονου χορού και θεατρικής έκφρασης, release, contact improvisation, partnering, ακροβατικά σύγχρονου χορού, Δημιουργικού Χορού, Butoh, flying low and passing through,Χορός στο νερό, Axis Syllabus κ.ά.
Είναι μέλος του χοροθεάτρου Ακροποδητί από το 2005. Στην παράσταση «Μια φορά κι ένα λιμάνι…» εκτός από performer συμμετείχε και σαν χορογράφος (8ο Akropoditi Dancefest, Σύρος, 9 & 19 Ιουλίου 20121).

ΝΑΜΠΙΛ ΕΛ ΜΠΑΡΑΖ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σε ηλικία 5 ετών ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον αθλητισμό, και συγκεκριμένα με την ενόργανη γυμναστική και το μπάσκετ. Έπαιξε ποδόσφαιρο σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο για αρκετά χρόνια.
Το 2009 ακολούθησε το πάθος του για τον χορό. Τα βασικά πεδία στα οποία εκπαιδεύτηκε ήταν ο κλασικός χορός, ο σύγχρονος, αυτοσχεδιασμός και Ιαπωνική τεχνική Butoh. Από το 2010 είναι μέλος του Χοροθεάτρου Ακροποδητί. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα εργαστηρίων και σεμιναρίων όπως εναέρια Yoga, ακροβατική Yoga, Shiatsu μασάζ, Θιβετανική Ιατρική, διαλογισμός Vipassana, Wing Chun Kung Fu, Tai Chi, Capoeira, και υποκριτική. Το 2009 μυήθηκε στη Yoga και στην ολιστική προσέγγιση θεραπειών. Ύστερα από χρόνια πρακτικής, το 2013 απέκτησε την πιστοποίησή του ως δάσκαλος Υοgα από την Άννα Ζώρζου, στο σύστημα YogaWorks, και στη συνέχεια μαθήτευσε στο πλάι του δασκάλου του, Timo Jimenez, για τρία χρόνια. Εμπλουτίζοντας την εκπαιδευτική του πορεία, το 2018 ολοκλήρωσε το 1ο επίπεδο του εκπαιδευτικού προγράμματος Υοgα για παιδιά με την Χριστίνα Μάτση, στο Flower Kids Yoga. Διαρκώς μελετά, παρακολουθεί και συμμετέχει σε μαθήματα και σεμινάρια που σχετίζονται με τη Yoga. Είναι ευγνώμων που το παραδοσιακό Ταϊλανδέζικο μασάζ εμπλούτισε τις γνώσεις του, και που είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί στο Sunshine House. Από το 2013 εργάζεται ως δάσκαλος Υοgα, θεραπευτής Ταϊλανδέζικου μασάζ και προπονητής ποδοσφαίρου σε μικρούς και μεγάλους, ενώ παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα.

Αριάδνη Κίτσου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην προσχολική ηλικία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2016 και εργάστηκε ως δασκάλα κλασικού και σύγχρονου χορού σε διάφορες σχολές χορού στην Αθήνα.
Έχει εργαστεί ως εμψυχώτρια σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, σε παιδικά πάρτι κι εκδηλώσεις, ως παιδαγωγός σε παιδικές κατασκηνώσεις και summer camps καθώς και ως δασκάλα γιόγκα για παιδιά.
Από το 2014 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με την Hellenic Dance Company σε διάφορες παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής, στα Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ενώ έχει συμμετάσχει σε performances στο Μουσείο Μπενάκη και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Ζει στη Σύρο. Εργάζεται ως νηπιαγωγός σε παιδικό σταθμό, από το 2021 είναι μέλος της ομάδας Ακροποδητί και διδάσκει κλασικό και σύγχρονο χορό στο Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί.

Κωνσταντίνα Θανασούλη

Γεννήθηκε στη Νάουσα το 1995. Σπούδασε στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης το 2022. Έχει εργαστεί ως δασκάλα κλασικού και σύγχρονου χορού στη Νάουσα και στη Θεσσαλονίκη. Από το 2020 διερευνά μέσα από τη διδασκαλία τον συνδυασμό του σύγχρονου χορού με τους παραδοσιακούς χορούς. Αποτέλεσε μέλος της ομάδας «L.Reducta dance project» από το 2014 έως το 2019 συμμετέχοντας σε διάφορες παραστάσεις καθώς και στα φεστιβάλ «Δημήτρια» και «Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων» στη Θεσσαλονίκη. Έχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει τα video dance TreeβιαL και Νο.39-41 τα οποία έχουν προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Είναι το νεότερο μέλος της ομάδας Ακροποδητί έχοντας ενταχθεί σε αυτή το 2022.

Ξένη Κοττάκη

Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1993 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του
τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Έχει συνεργαστεί ως περφόρμερ με τους χορογράφους Αγγελική Σιγούρου, Anmar Taha, Στέλλα Μαστοροστερίου, Αλέξανδρο Αναστασιάδη ‘Greco‘, Calero Durán Clara, Rósa Ómarsdóttir σε παραστάσεις και video dance projects στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τεχνικών σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, χοροθεάτρου, θεατρικής έκφρασης, Axis Syllabus, Skinner Releasing Technique κ.ά.
Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα η χορογραφία και τον Ιούνιο του 2023 παρουσίασε στο Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί την εξέλιξη της χορογραφικής της έρευνας με τίτλο Θα προτιμούσαν να μην.
Μένει στη Σύρο, διδάσκει σύγχρονο και κλασικό χορό σε παιδιά στο Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί και είναι μέλος της ομάδας Χοροθεάτρου Ακροποδητί, έχοντας συμμετάσχει στις παραστάσεις Τιμωρία (2017) και Glossa [γlósa ] (2018).

Νίκη Στεργίου

Η Νίκη Στεργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Χορού «Νίκη Κονταξάκη» παρακολουθώντας μαθήματα μπαλέτου και σύγχρονου χορού. Το 2010 γνώρισε το Contact Improvisation από τη Χριστίνα Κλεισιούνη. Παράλληλα μαθήτευσε πάνω σε τεχνικές somatics, authentic movement, release technique και αυτοσχεδιασμό. Παρακολούθησε μια σειρά σεμιναρίων Axis Syllabus με τους Frey Faust, Francesca Pedulla, Antoine Ragot. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια και μαθήματα Contact Improvisation και instant composition στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους Nancy Stark Smith, Nita Little, Ray Chung,Matin Keogh, Angela Doniy κ.α. κι έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ Contact Improvisation στη Γερμανία, την Ουκρανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα.
Το 2012 πήρε μέρος στη παράσταση “Mind the walls” (Brighton Fringe Festival, UK) και στην παράσταση “Present Bodies in Contact” (συνδημιουργία των χορογράφων Χ. Κλεισιούνη και Τ. Νικολοπούλου) και έκτοτε συνεργάστηκε συστηματικά με την ομάδα Εννιάμορφο της Τέτης Νικολοπούλου σε παραστάσεις CI και δομημένου αυτοσχεδιασμού.
Από το 2014, ξεκίνησε να συντονίζει μαθήματα και σεμινάρια Contact Improvisation και να οργανώνει jams και σεμινάρια με δασκάλους από το εξωτερικό. Τον Σεπτέμβριο του 2015, συμμετείχε στη διοργάνωση της 1ης Συνάντησης Ελλήνων Δασκάλων του Contact Improvisation. Το καλοκαίρι του 2022, εκπαιδεύτηκε και πήρε πιστοποίηση στη μέθοδο του ContaKids από τον ιδρυτή του, Itay Yatuv, στο Βελιγράδι (Σερβία). Ζει στη Σύρο και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Χριστίνα Ρόκου

Γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Σπούδασε διακόσμηση και διαφήμιση στη σχολή ΒΑΚΑΛΟ, και ασχολήθηκε με το χειροποίητο δώρο. Μετά από χρόνια πρακτικής, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη Yoga. Το 2012 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα διδασκαλίας στη Hatha Yoga, τη θεμελιώδη και πρωταρχική μορφή της Υoga, στο Studio της Όλγας Αλεξίου στο Μαρούσι και το 2013 εκπαιδεύτηκε στη Υoga για παιδιά, από το Rainbow Yoga Kids Certified. Από το 2012 εργάζεται ως δασκάλα Yoga στην Αθήνα και τα τελευταία 7 χρόνια στη Σύρο. Διδάσκει επίσης άσκηση σε ενηλίκους άνω των 60 ετών. Με την εμπειρία της, πέρα από το κλασικό σύστημα της Yoga, δίνει περισσότερη έμφαση στα σωματικά προβλήματα και την ψυχική ευεξία, αναμιγνύοντας την Yoga με ασκήσεις γυμναστικής και pilates.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΝΤΗ ΜΕΡΜΙΓΚΗ

Γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το τμήμα της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, ταξίδεψε στο εξωτερικό (Βαρκελώνη, Ολλανδία, Βερολίνο), παρακολουθώντας μαθήματα και σεμινάρια σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και χορογραφίας. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το BA in dance performance στα ΙΕΚ Ακμή σε συνεργασία με το Roehampton University και υπεύθυνη την Anna Sanchez-Goldberg. Από το 2010 ξεκίνησε να διδάσκει σύγχρονο χορό σε διάφορα στούντιο στην Αθήνα (Art act area, Perfect Massin, 14η μέρα ). Δίδαξε επίσης επί σειρά ετών στο τμήμα χορού και θεάτρου των ΙΕΚ Ακμή. Μάλιστα από το 2014 έως το 2020, συνδιαχειρίστηκε το στούντιο χορού και Pilates Scoop Move στα Πετράλωνα, όπου συνέχισε να παραδίδει μαθήματα σύγχρονου χορού. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ελλήνων χορογράφων, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο θέατρο Rabbithole στο πλαίσιο του φεστιβάλ σύγχρονου χορού με θέμα τη ζωγραφική, κ.α. Με αφορμή έναν τραυματισμό, γύρω στο 2012 ήρθε σε επαφή με τη Iyengar yoga και την πρακτική της, την οποία εκτίμησε απεριόριστα κι έβαλε στη ζωή της καθημερινά. Έκτοτε παρακολούθησε σταθερά μαθήματα με την Ξένια Θέμελη στην Αθήνα. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια με την Kate Beck και τον Ali Dashti. Από το 2021 ξεκίνησε να παρακολουθεί διαδικτυακά μαθήματα με τον Ali Dashti. Στόχος της είναι όσο διδάσκει να μην σταματήσει να διδάσκεται.

ΜΑΙΡΗ ΒΑΡΘΑΛΙΤΟΥ

Γεννήθηκε στην Σύρο το 1990. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Άννα Πέτροβα & Μάρω Μαρμαρινού το 2015. Παράλληλα με τις σπουδές της στον κλασικό και τον σύγχρονο χορό, ασχολήθηκε με το hip hop και παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια popping, locking, house, heels, twerk, dancehall, commercial και new style. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού και όλα τα μαθήματα του modern theatre ISTD.

ΒΑΣΩ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα και αυτή την περίοδο εργάζεται επαγγελματικά ως χορογράφος και εκπαιδεύτρια Feldenkrais. Ξεκινώντας από νεαρή ηλικία, σπούδασε χορό στις σχολές Δ. Γρηγοριάδου, Κρατική Σχολή Χορού και στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών από όπου και αποφοίτησε. Ολοκλήρωσε 4ετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα της μεθόδου Feldenkrais και έχει λάβει 2ετή εκπαίδευση πάνω στην Ρεφλεξολογία/ Natural Health Science. Αντλώντας την έμπνευσή της από την κίνηση, αφιερώθηκε στην έρευνα του ανθρώπινου σώματος, με στόχο την καλύτερη λειτουργία του. Από το 1990 και έπειτα, η καριέρα της στο χορό εμπλουτίστηκε με την συμμετοχή της σε διεθνείς παραγωγές και τη διδασκαλία σύγχρονου χορού. Το 2003 ξεκίνησε την καριέρα της ως χορογράφος, παρουσιάζοντας παραστάσεις στα Διεθνή Φεστιβάλ Χορού στην Καλαμάτα και στην Αθήνα. Ως χορογράφος και παραγωγός, ίδρυσε την ομάδα χορού “Νταλίκα” και συμμετείχε σε φεστιβάλ χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάσθηκε με τον Δ. Παπαϊωάννου στην χορογραφική ομάδα των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 και τελετής έναρξης των Πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων Μπακού/Αζερμπαϊτζάν 2015. Είναι ιδρυτικό μέλος του “Συνδέσμου Χορού” με τον οποίο έχουν πραγματοποιήσει σειρά από δράσεις και παραστάσεις. Επιμελείται την κίνηση σε θεατρικές παραγωγές και καθοδηγεί τους ηθοποιούς, χρησιμοποιώντας όχι μόνο την εμπειρία της ως χορεύτρια, αλλά και την γνώση της πάνω στην μέθοδο Feldenkrais. Ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Feldenkrais, παραδίδει ομαδικά (ΑΤΜs) και ατομικά μαθήματα Feldenkrais (FI) στην Αθήνα, τη Σύρο, καθώς και οργανώνει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΑΝΘΟΥΛΑ ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ανθούλα Χαιροπούλου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1988 και σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε τον πρωταθλητισμό στο άθλημα της ενόργανης γυμναστικής, με συμμετοχή στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών, πτυχιούχος της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδίκευση στην Ορχηστική τέχνη, και φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος «Θέατρο στην Εκπαίδευση» του ΕΚΠΑ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα σύγχρονου χορού και έχει διδαχθεί τεχνική ακροβατικών και ισορροπίας στην Μόσχα με τον Leonidi Arkaef. Από το 2009 διδάσκει σε παιδιά και ενηλίκους ακροβατική κίνηση και χορούς απ’ όλο τον κόσμο. Από το 2016 εργάζεται ως ηθοποιός. Είναι μέλος της αυτό οργανωμένης μουσικό-θεατρικής ομάδας Αδέσποτες Σκύλες με παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το 2016 οργανώνει και διδάσκει σε ερασιτέχνες ηθοποιούς εργαστήρια για το Θέατρο. Πρώτη της συγγραφική και σκηνοθετική δουλειά έχει παρουσιαστεί στο θέατρο Απόλλων της Σύρου το 2019 υπο της αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Από το 2019 μέχρι και σήμερα ασχολείται με την σκηνοθεσία και επιμελείται την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις.

ΒΙΒΗ ΣΚΛΙΑ

Υπεύθυνη Σχεδιασμού, Προβολής και Επικοινωνίας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Σύρο, από όπου αποφοίτησε το 2014 Είναι μέλος του Χοροθεάτρου Ακροποδητί από το 2007 και της σχεδιαστικής ομάδας Akropoditi Design Team από το 2011.
Παρακολουθεί μαθήματα και σεμινάρια χορού από το 2006. Ως χορεύτρια-περφόρμερ συμμετείχε σε όλες τις παραστάσεις του Χοροθεάτρου Ακροποδητί από το 2008 μέχρι σήμερα. Έχει επίσης συνεργαστεί με χορογράφους όπως οι: Calero Durán Clara, Rósa Ómarsdóttir, Παναγιώτης Τοφή, κ. ά.
Ζει στη Σύρο όπου συνεργάζεται με το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί ως σχεδιάστρια, υπεύθυνη διαφήμισης, εικόνας και διαδικτυακής προβολής.

ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Από 3 ετών άρχισε να παίζει μουσική και να χορεύει. Σπούδασε κλασική κιθάρα και κλασικό πιάνο, ενώ μετά από πολυετή επαφή με τον κλασικό και τον σύγχρονο χορό, καθώς και με τους παραδοσιακούς χορούς, στράφηκε στα παραδοσιακά όργανα, μελετώντας σάζι, κανονάκι, μπαγλαμά και μπεντίρ. Ασχολείται πάνω από 15 χρόνια με τη διδασκαλία μουσικής σε παιδιά, ενώ έχει επιπλέον εξειδικευτεί στην Αγγλία στη Μουσικοθεραπεία και τη Μουσικοκινητική Αγωγή. Από το 2004, τραγουδάει και παίζει μουσική επαγγελματικά, συνεχίζοντας παράλληλα να παρακολουθεί σεμινάρια που αφορούν στην κίνηση, την Ολιστική θεραπεία, την εξέλιξη του ήχου και των τεχνικών μουσικής.

ΑΝΝΑ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε το 1985 στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, στο Σύρο, και μετά την αποφοίτησή της άρχισε να εργάζεται ως freelancer γραφίστας.
Το ενδιαφέρον της για μια πιο καλλιτεχνική και πρακτική προσέγγιση στη διαδικασία της σχεδίασης, όπως και η ενασχόλησή της με το θέατρο και τον κινηματογράφο, την οδήγησαν το 2015-16 να σπουδάσει στο Εργαστήριο Σκηνογραφίας και Ενδυματολογίας της Σχολής Βακαλό, με δάσκαλο τον Ανδρέα Σαραντόπουλο.
Το 2012 ήρθε σε επαφή με την πρακτική της γιόγκα. Το 2014 παρακολούθησε σεμινάριο για εκπαιδευτές στη Vinyasa Flow και δίδαξε για έναν χρόνο σε ολιγομελή τμήματα Partner και Vinyasa Yoga, στην Πάτρα.
Έκτοτε, συμμετέχει σε μαθήματα και σεμινάρια Ashtanga, Iyengar Yoga και εναέριων ακροβατικών (aerial hoop, silks). Toν Απρίλιο του 2019 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 200 ωρών του YogaWorks.

Δημήτρης Μπαλτάς

Γεννήθηκε στην Καρδίτσα το 1982. Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ και υποψήφιος διδάκτορας στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, με μεταπτυχιακές σπουδές στα διαδραστικά μέσα, τις ψηφιακές μορφές τέχνης και το φωτισμό. Από το 2005 παρακολουθεί μαθήματα χορού σε διάφορα στούντιο στην Αθήνα και το Λονδίνο, ενώ έχει παρακολουθήσει εργαστήρια και σεμινάρια υποκριτικής. Το 2014 ξεκινάει την ενασχόληση του με τα εναέρια ακροβατικά. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις χορού και ακροβατικών και από το 2019 διδάσκει εναέρια ακροβατικά σε διάφορες σχολές στην Αθήνα. Το Μάιο του 2019 παρουσίασε την πρώτη του χορογραφία σε εναέριο σχοινί, Working Class, στα πλαίσια του 1ου θερινού καμπαρέ τσίρκο, στο θέατρο Ροές. Έχει παρουσιάσει βίντεο και εικαστικές εγκαταστάσεις σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συνδημιουργήσει το video dance Please don’t tell, για το οποίο βραβεύτηκε στο Faggio Doc Festival 2020 . Σαν σχεδιαστής φωτισμού, έχει σχεδιάσει και επιμεληθεί το φωτισμό για παραστάσεις θεάτρου και χορού και εικαστικές εγκαταστάσεις στο Εθνικό Θέατρο, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης κ.α.  Είναι μέλος της ομάδας δημιουργών θεάτρου και εικαστικών τεχνών Apparatus. Από το 2021 ζει στη Σύρο.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.