Αγγελική Σακελλαρίου – Μυρσίνη Τζαβάρα – Ισμήνη Σλεΐπερ

Αγγελική Σακελλαρίου – Μυρσίνη Τζαβάρα – Ισμήνη Σλεΐπερ 1024 819 dancecenter

02/10/23 – 11/10/23

Παραστατικές Τέχνες
Τίτλος πρότζεκτ: “The Sisters’ Project”
Ελλάδα/ Ολλανδία

Περιγραφή του έργου: 

Το “Sisters’ Project” (τίτλος εργασίας) είναι μια θεατρική παράσταση χορού που απευθύνεται σε όλους και όλες, από 8 έως 108 ετών.  Τοποθετημένο σε μια σκονισμένη σοφίτα, στο Sisters’ Project ξεδιπλώνεται η σχέση μεταξύ τριών αδελφών που εξερευνούν την έννοια της απώλειας. Από την απώλεια αγαπημένων αντικειμένων και προσώπων, μέχρι την απώλεια της μεταξύ τους επικοινωνίας (σχέσης, επαφής) και του ίδιου του χρόνου. Πώς τρεις νεαρές γυναίκες βρίσκουν στήριξη και παρηγοριά η μία μέσα από την άλλη, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν τη δική τους ταυτότητα. Μέσα από το χιούμορ και την ποίηση, τα ακροβατικά, τη μίμηση και ένα ευφάνταστο σκηνικό (που αποτελείται από ξύλινα αντικείμενα και ύφασμα) το Sisters’ Project σας παρασύρει σε ένα φανταστικό ταξίδι όπου υπάρχει χώρος για την πολυπλοκότητα: για το γέλιο και τα δάκρυα, τον θυμό και την αποδοχή.

Ανοιχτή παρουσίαση: Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2023
20:30, Ελεύθερη Είσοδος

Το ταξίδι των χαμένων πραγμάτων: ένα παιδικό εργαστήριο με θέμα την απώλεια
Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2023, 17:30-20:30
Ελεύθερη Συμμετοχή

Ισμήνη Σλεΐπερ

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Άμστερνταμ (1999), η Ισμήνη Σλεΐπερ ξεκίνησε να χορεύει σε ηλικία 8 ετών. Αργότερα σπούδασε σύγχρονο χορό στο Βασιλικό Ωδείο της Αμβέρσας, από το οποίο αποφοίτησε το 2020. Μαζί με τους συμφοιτητές της ίδρυσε το SIDEWARDS (www.sidewards.be), μία συλλογικότητα που δημιουργεί και υποστηρίζει παραγωγές χορού και διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο του SIDEWARDS, η Ισμήνη συνδημιούργησε την παράσταση χορού “If you want, maybe not” (2021) και διοργάνωσε το φεστιβάλ «FountainFest: The Festival of Femxle Pleasure» (2022). Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια χορού στη γενέτειρά της, το Άμστερνταμ, στο Het Amsterdams Lyceum (2021-2022). Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 μηνών βρίσκεται στην Αθήνα, όπου είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με την ομάδα χορού Artogether, μια ομάδα χορού για άτομα με και χωρίς αναπηρίες, ενώ παράλληλα συν-δημιούργησε δύο δικά της performance projects: “The Sisters Project” και “Co-habitance”:

Αγγελική Σακελλαρίου

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο μικρό νησί της Σύρου, η Αγγελική Σακελλαρίου χορεύει από την ηλικία των 10 ετών. Ξεκίνησε με τον παραδοσιακό ελληνικό χορό και έκανε 6 χρόνια ρυθμική γυμναστική. Είναι μαθήτρια στο Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί από το 2013 και έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις και μαθήματα χορού (μπαλέτο, σύγχρονος χορός, τζαζ, κλπ.). Είναι εργοθεραπεύτρια (απόφοιτος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής) και τα τελευταία 3 χρόνια είναι μέλος της ομάδας Artogether στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά (χορευτικά) εργαστήρια και αγαπά τον αυτοσχεδιασμό και την αυθεντική κίνηση.
Σχεδιάζει να κάνει μεταπτυχιακό στη χοροθεραπεία.

Μυρσίνη Τζαβάρα

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Σύρο (2001), η Μυρσίνη Τζαβάρα ξεκίνησε να χορεύει στο Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί σε ηλικία 8 ετών. Από το 2019 σπουδάζει Συντήρηση Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης στην Αθήνα, όπου επίσης παρακολουθεί διάφορα μαθήματα σύγχρονου χορού με διάφορους δασκάλους.

Ανατροφοδότηση

5 W’s:
Ποιος: 3 φίλοι που είναι και συνχορευτές
Πού: Κέντρο Χορού Ακροποδητι
Πότε: Οκτώβριος 2023
Τι: Δημιουργία ενός χοροθεατρικού  έργου με τίτλο «SISTERS’ PROJECT» (τίτλος εργασίας) που συνδυάζεται με ένα βιωματικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.
Γιατί: Το Ακροποδητι σημαίνει πολλά για εμάς, καθώς είναι το μέρος που γνωριστήκαμε. Δύο από εμάς ξεκινήσαμε να χορεύουμε εκεί, και το νόημα του έργου αφορά την παιδική ηλικία και είναι πολύ δυνατό που συνδεόμαστε με το χώρο και τους ανθρώπους του Ακροποδητι.

 

Ανατροφοδότηση
Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς που το Ακροποδητι μας φιλοξένησε για το έργο μας “SISTERS’ PROJECT”. Η φιλοξενία, οι άνθρωποι και όλα τα σχόλια που πήραμε ήταν λεπτομερή και εύστοχα!
Μετά την ανοιχτή παρουσίαση όλοι ήταν πρόθυμοι να μας βοηθήσουν και να μας επισημάνουν όλα τα δυνατά σημεία και τα «σημεία που πρέπει να δουλέψουμε». Ήταν πραγματικά συγκινητικό για εμάς που πρωτοπαρουσιάσαμε το έργο μας εκεί, και το Ακροποδητι το αγκάλιασε με πολύ σεβασμό και αγάπη. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη Βιβή Σκλιά που ήταν το άτομό μας για την τεχνική υποστήριξη της παράστασης. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες που μας φιλοξενήσατε.

Φωτογραφίες: The sisters project

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.