Spirals in dialogue: Εργαστήριο Contact Improvisation με τη Νίκη Στεργίου

Spirals in dialogue: Εργαστήριο Contact Improvisation με τη Νίκη Στεργίου 1024 691 dancecenter

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου
11:00 – 14:00

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής: έως το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
Δευτέρα – Παρασκευή 16:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 -13:00, τηλέφωνο 22810-80690, E-mail: akropoditidancecentre@gmail.com

Spirals in dialogue: Εργαστήριο Contact Improvisation με τη Νίκη Στεργίου

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022
11:00-14:00

Κόστος: 20 ευρώ

Σε αυτό το εργαστήριο θα ασχοληθούμε με τη σπειροειδή και ελικοειδή κίνηση που συναντάμε παντού στη φύση και στο σύμπαν. Θα παρατηρήσουμε πως αυτή η κίνηση, σε συνδυασμό με τη περιστροφική κίνηση των αρθρώσεων, μας επιτρέπει να κινούμαστε με ένα πιο οργανικό και λειτουργικό τρόπο. Μια τρισδιάστατη κίνηση σε ροή που μας βοηθά να αντιληφθούμε καλύτερα το σώμα μας και τον χώρο.
Εστιάζοντας στις βασικές αρχές της τεχνικής του Contact Improvisation, θα εξερευνήσουμε το κύλισμα, την ανύψωση και την πτώση, την ανταλλαγή βάρους, το πώς ακολουθούμε το σημείο της επαφής, καθώς και τη σπειροειδή κίνηση σε σόλο, ντουέτα αλλά και μεγαλύτερα γκρουπ.

Λίγα λόγια για το Contact Improvisation
Το Contact Improvisation είναι ένας αυθόρμητος φυσικός διάλογος που βασίζεται στην επικοινωνία μεταξύ δύο κινούμενων σωμάτων που βρίσκονται σε φυσική επαφή. Ο διάλογος αυτός καθορίζεται και διαμορφώνεται από τους φυσικούς νόμους που διέπουν την κίνηση όπως η βαρύτητα, η ορμή, η αδράνεια κ.α. Το σώμα, προκειμένου να ανοίξει σε αυτές τις αισθήσεις, μαθαίνει να κινείται με την ελάχιστη μυϊκή ένταση και μέσα από τη φυσική ροή της κίνησης να αποβάλλει συγκεκριμένα κινησιολογικά μοτίβα.
Μέσα από αυτή τη σωματική επικοινωνία, μαθαίνουμε να ακούμε το σώμα μας, να αποκτάμε μεγαλύτερη συνείδηση του χώρου και του χρόνου, να σεβόμαστε τις ανάγκες μας και τις ανάγκες του άλλου.

Το εργαστήριο είναι ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα εμπειρίας.

Για απορίες και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 69744-74602 ή το email stergiouniki7@gmail.com (Νίκη Στεργίου).

photo by marianabolano.wordpress.com

Νίκη Στεργίου
Η Νίκη Στεργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Χορού «Νίκη Κονταξάκη» παρακολουθώντας μαθήματα μπαλέτου και σύγχρονου χορού. Το 2010 γνώρισε το Contact Improvisation από τη Χριστίνα Κλεισιούνη. Παράλληλα μαθήτευσε πάνω σε τεχνικές somatics, authentic movement, release technique και αυτοσχεδιασμό. Παρακολούθησε μια σειρά σεμιναρίων Axis Syllabus με τους Frey Faust, Francesca Pedulla, Antoine Ragot και Daniel Bear Davis. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια και μαθήματα Contact Improvisation και instant composition στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους Nancy Stark Smith, Nita Little, Ray Chung, Angela Doniy κ.α. κι έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ Contact Improvisation σε Γερμανία, Ουκρανία, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα.
Το 2012 πήρε μέρος στη παράσταση Present Bodies in Contact (συνδημιουργία των χορογράφων Χ. Κλεισιούνη και Τ. Νικολοπούλου) και έκτοτε συνεργάστηκε συστηματικά με την ομάδα Εννιάμορφο της Τέτης Νικολοπούλου σε παραστάσεις CI και δομημένου αυτοσχεδιασμού.
Από το 2014 ξεκίνησε να συντονίζει μαθήματα και σεμινάρια Contact Improvisation και να οργανώνει jams και σεμινάρια με δασκάλους από το εξωτερικό. Τον Σεπτέμβρη του 2015 συμμετείχε στη διοργάνωση της 1ης Συνάντησης Ελλήνων Δασκάλων του Contact Improvisation. Πρόσφατα, εκπαιδεύτηκε και πήρε πιστοποίηση στη μέθοδο του ContaKids από τον ιδρυτή του, Itay Yatuv, στο Βελιγράδι, Σερβία. Είναι μητέρα δύο παιδιών και πριν λίγο καιρό μετακόμισε μόνιμα στη Σύρο.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    Θέλω να ενημερώνομαι για νέα σεμινάρια !

      Join our Newsletter

      We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.