Μάθημα Contact Improvisation με τη Νίκη Στεργίου

Μάθημα Contact Improvisation με τη Νίκη Στεργίου 1024 691 dancecenter

Τρίτη 25 Οκτωβρίου
21:00 – 22:30

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής
Δευτέρα – Παρασκευή 16:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 -13:00, τηλέφωνο 22810-80690, E-mail: akropoditidancecentre@gmail.com

Μάθημα Contact Improvisation με τη Νίκη Στεργίου 

Ανοιχτό μάθημα γνωριμίας
Τρίτη 25 Οκτωβρίου
21:00 – 22:30

Το Contact Improvisation είναι ένας αυθόρμητος φυσικός διάλογος που βασίζεται στην επικοινωνία μεταξύ δύο κινούμενων σωμάτων που βρίσκονται σε φυσική επαφή. Ο διάλογος αυτός καθορίζεται και διαμορφώνεται από τους φυσικούς νόμους που διέπουν την κίνηση όπως η βαρύτητα, η ορμή, η αδράνεια κ.α. Το σώμα, προκειμένου να ανοίξει σε αυτές τις αισθήσεις, μαθαίνει να κινείται με την ελάχιστη μυϊκή ένταση και μέσα από τη φυσική ροή της κίνησης να αποβάλει συγκεκριμένα κινησιολογικά μοτίβα.
Μέσα από αυτή τη σωματική επικοινωνία μαθαίνουμε να ακούμε το σώμα μας, να αποκτάμε μεγαλύτερη συνείδηση του χώρου και του χρόνου, να σεβόμαστε τις ανάγκες μας και τις ανάγκες του άλλου. Εστιάζοντας στις βασικές αρχές της τεχνικής του Contact Improvisation, θα εξερευνήσουμε την πτώση και την ανύψωση, το κύλισμα, την ανταλλαγή βάρους, πώς να ακολουθούμε το σημείο της επαφής, τη σπειροειδή κίνηση. Κινούμενοι χωρίς προσδοκίες και βιασύνη, άλλοτε άγρια και πιο αθλητικά, άλλοτε ήρεμα και διαλογιστικά, μένουμε πιστοί σε αυτό που συμβαίνει στο “τώρα”.

Το μάθημα είναι ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα εμπειρίας.
Διάρκεια: 1,5 ώρα

It is not a dance about you, or your partner. It is a dance about its movement.
—from Steve Paxton, Ιανουάριος 2022

Contact Improvisation is an open-ended exploration of the kinaesthetic possibilities of bodies moving through contact. Sometimes wild and athletic, sometimes quiet and meditative, it is a form open to all bodies and enquiring minds.
—from Ray Chung workshop announcement, Λονδίνο 2009

Για απορίες και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 69744-74602 ή το email stergiouniki7@gmail.com (Νίκη Στεργίου).

Νίκη Στεργίου
Η Νίκη Στεργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Χορού «Νίκη Κονταξάκη» παρακολουθώντας μαθήματα μπαλέτου και σύγχρονου χορού. Το 2010 γνώρισε το Contact Improvisation από τη Χριστίνα Κλεισιούνη. Παράλληλα μαθήτευσε πάνω σε τεχνικές somatics, authentic movement, release technique και αυτοσχεδιασμό. Παρακολούθησε μια σειρά σεμιναρίων Axis Syllabus με τους Frey Faust, Francesca Pedulla, Antoine Ragot και Daniel Bear Davis. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια και μαθήματα Contact Improvisation και instant composition στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τους Nancy Stark Smith, Nita Little, Ray Chung, Angela Doniy κ.α. κι έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ Contact Improvisation σε Γερμανία, Ουκρανία, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα.
Το 2012 πήρε μέρος στη παράσταση Present Bodies in Contact (συνδημιουργία των χορογράφων Χ. Κλεισιούνη και Τ. Νικολοπούλου) και έκτοτε συνεργάστηκε συστηματικά με την ομάδα Εννιάμορφο της Τέτης Νικολοπούλου σε παραστάσεις CI και δομημένου αυτοσχεδιασμού.
Από το 2014 ξεκίνησε να συντονίζει μαθήματα και σεμινάρια Contact Improvisation και να οργανώνει jams και σεμινάρια με δασκάλους από το εξωτερικό. Τον Σεπτέμβρη του 2015 συμμετείχε στη διοργάνωση της 1ης Συνάντησης Ελλήνων Δασκάλων του Contact Improvisation. Πρόσφατα, εκπαιδεύτηκε και πήρε πιστοποίηση στη μέθοδο του ContaKids από τον ιδρυτή του, Itay Yatuv, στο Βελιγράδι, Σερβία. Είναι μητέρα δύο παιδιών και πριν λίγο καιρό μετακόμισε μόνιμα στη Σύρο.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    Θέλω να ενημερώνομαι για νέα σεμινάρια !

      Join our Newsletter

      We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.