Ιστορίες του τόπου μας

Ιστορίες του τόπου μας 1024 691 dancecenter

15 Ιανουαρίου – 13 Φεβρουαρίου 2022

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής: έως την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου
Ώρες: 16:00- 21:00, Τηλέφωνο: 22810-80690, E-mail: akropoditidancecentre@gmail.com

Ιστορίες του τόπου μας
Σεμινάριο φωτογραφίας και σύγχρονου χορού
με την Άννα Δασκάλου και τη Δέσποινα Οικονομοπούλου

3ος σταθμός η Σύρος!
Το διαδραστικό σεμινάριο «Ιστορίες του Τόπου μας» σας καλεί να πάρετε μέρος στη σύμπραξη της φωτογραφικής τέχνης με τον σύγχρονο χορό.
Απευθύνεται σε παιδιά και έφηβους ηλικίας 8 έως 15 ετών που έχουν την όρεξη να εξερευνήσουν και να καλλιεργήσουν το βλέμμα και το σώμα τους μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τον δημιουργικό σύγχρονο χορό.
Στο σεμινάριο αυτό θα προσεγγίσουμε τον χορό και τη φωτογραφία μέσα από το πρίσμα των ιστοριών της Σύρου, οι οποίες θα ζυμωθούν και θα διαμορφώσουν μέσω του παιχνιδιού και συγκεκριμένων τεχνικών την κιναισθητική αντίληψη και την καλλιέργεια της αισθητικής ματιάς.
Πρόθεση μας είναι οι ιστορίες σας να γίνουν τέχνη και έμπνευση για να ξαναδούμε την ομορφιά του τόπου μας μέσα από την ενεργή συμμετοχή σας στον σύγχρονο πολιτισμό του τόπου σας.
Το σεμινάριο έχει ταξιδέψει μέχρι σήμερα στη Μύκονο και τη Δονούσα και θα συνεχίσει μετά τη Σύρο, στην Τήνο και την Αμοργό.

Ημερομηνίες συναντήσεων: 15-16, 22-23, 29-30 Ιανουαρίου και 12-13 Φεβρουαρίου 2022
Ελεύθερη Συμμετοχή

Το σεμινάριο θα γίνεται απογεύματα Σαββάτου και πρωινά Κυριακής. Οι ακριβείς ώρες θα ανακοινωθούν μετά τη διαμόρφωση των τμημάτων.

Πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση και χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά και τη συνεργασία του εκάστοτε Δήμου.

 

Διοργάνωση και Παραγωγή: Πολιτιστικός Φορέας “Light in Movement”
Διδάσκουν: Άννα Δασκάλου (Σύγχρονος Χορός) και Δέσποινα Οικονομόπουλου (Δημιουργική Φωτογραφία)

Δέσποινα Οικονομοπούλου
Η Δέσποινα Οικονομοπούλου (1983) είναι βραβευμένη καλλιτέχνιδα της κινούμενης εικόνας και φωτογράφος παιδαγωγός με Master of Arts Film Video & New Screen Media από το Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου. Έχει ιδρύσει την πολιτιστική πλατφόρμα Desfilms με σκοπό τη χρήση των οπτικοακουστικών μέσων ως τρόπο έκφρασης, επικοινωνίας και εκπαίδευσης. Δραστηριοποιείται με αφοσίωση στο πεδίο της παιδαγωγικής, με σημαντική εμπειρία σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς κοινωνικής ένταξης νέων, πολιτιστικά ιδρύματα αλλά και σε διεθνή καλλιτεχνικά σεμινάρια για παιδιά και νέους, νησιωτικές κοινότητες του Ελλαδικού χώρου και ιθαγενικές κοινότητες στο Νότο του Μεξικού. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει συστηματικά σεμινάρια της θεραπευτικής προσέγγισης Γκεστάλτ, ενώ έχει εντρυφήσει σε νέες μεθόδους παιδαγωγίας στα πλαίσια των «ελεύθερων» σχολείων.
Τα τελευταία χρόνια οι θεματικές της φύσης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και η δημιουργική σύνδεση του ιθαγενικού ελληνικού στοιχείου με την έννοια της ‘ιστορίας’ και του ‘τόπου’, μονοπωλούν το παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό της ενδιαφέρον.
* Περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια που σχεδιάζει και διεξάγει μπορείτε να βρείτε εδώ (στα αγγλικά): http://desfilms.org/past-workshops/

Άννα Δασκάλου
Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Το 1998 απέκτησε Δίπλωμα Καθηγήτριας Χορού από το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ρεϋμόνδου Ντάνκαν στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές σπουδές της στο Laban- City University of London το 2004, αποκτώντας Master of Arts στο Ευρωπαϊκό Χοροθέατρο.
Από το 1999 μέχρι και σήμερα διδάσκει τεχνική σύγχρονου/κλασικού χορού και αυτοσχεδιασμό. Έχει επιμεληθεί τη κίνηση σε θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις καθώς επίσης έχει συμμετάσχει ως χορεύτρια σε διεθνή φεστιβάλ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού και χορογραφίας στο Παρίσι, Λονδίνο, Βερολίνο και Αθήνα.
Από το 2009 έως το 2012 εργάστηκε ως λέκτορας στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πελοποννησιακού Πανεπιστημίου έχοντας ως ερευνητικό αντικείμενο τη Χορολογία και τη Τεχνική Σύγχρονου Χορού.
Σήμερα διδάσκει στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Περιστερίου, στη «Σχολή Μωραΐτη» στο Μετεκπαιδευτικό Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής Karl Orff, στην Επαγγελματική Σχολή Χορού της Μάρι Χατζημιχάλη και στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Διομήδη Φωτιάδη.
Τα τελευταία χρόνια την απασχολεί η παιδαγωγική προσέγγιση του δημιουργικού χορού για παιδιά και εφήβους, σε συνεργασία με άλλες μορφές τέχνης.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    Θέλω να ενημερώνομαι για νέα σεμινάρια !

      Join our Newsletter

      We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.