Γιόγκα και δραματοθεραπεία – Σεμινάριο με την Αιμιλιάνα Τσουκαλά

Γιόγκα και δραματοθεραπεία – Σεμινάριο με την Αιμιλιάνα Τσουκαλά 1024 691 dancecenter

30-31 Μαρτίου 2024
Σάββατο, 11:00-13:30
Κυριακή, 12:30-15:00

Δήλωση συμμετοχής: έως την Τρίτη 26 Μαρτίου
Δευτέρα-Παρασκευή: 16:00-21:00, Σάββατο: 11:00-13:00
τηλέφωνο: 22810-80690
* Για την κατοχύρωση της θέσης σας είναι απαραίτητη η προκαταβολή του ποσού των 25 ευρώ μέχρι και τις 26/03/2024.

Γιόγκα και δραματοθεραπεία
Σεμινάριο με την Αιμιλιάνα Τσουκαλά

30-31 Μαρτίου 2024
Σάββατο, 11:00-13:30
Κυριακή, 12:30-15:00

Μέρα 1η: Βρίσκοντας τον ήρωα / Finding the hero
H πρακτική της yoga είναι μια σχέση. Μια σχέση που μας φέρνει σε επαφή με το σώμα μας, με τον εαυτό, με την αλήθεια μας. Είναι γεμάτη προκλήσεις που μας καλούν για εξερεύνηση. Έτσι, μέσα από την κίνηση, τη ροή, τις στάσεις που μας φέρνουν σε επαφή με τα όριά μας, ερχόμαστε αντιμέτωποι/ες με  φόβους, επιθυμίες, απογοητεύσεις κι εντέλει με τη μεταμόρφωση. Στην πρακτική αυτή θα  κινηθούμε μέσα από το στοιχείο της φωτιάς, το manipura chakra, θα παίξουμε με τις ανάστροφες θέσεις και θα δοκιμάσουμε να εξερευνήσουμε τους προσωπικούς μας ήρωες μέσα από τη ματιά της δραματοθεραπείας.

Μέρα  2η: Βρίσκοντας την αγάπη / Becoming love
Αφού περάσουμε από τη φωτιά, ερχόμαστε στο στοιχείο του αέρα και τη σύνδεση με την καρδιά. Η πρακτική  αυτή  είναι αφιερωμένη στο anahata chakra, το σημείο της καρδιάς και της σύνδεσης με τον εαυτό. Θα κινηθούμε με τον ρυθμό μιας αργής vinyasa, με βασικό στοιχείο το άνοιγμα της καρδιάς και τις οπίσθιες κάμψεις. Τέλος, θα χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία της δραματοθεραπείας για να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό μας και τα συναισθήματα που ανακινούνται μέσα από την πρακτική.

Η πρακτική της yoga σε συνδυασμό με τη δραματοθεραπεία δημιουργούν ένα ασφαλές πλαίσιο όπου μπορεί να χωρέσει η εξερεύνηση του σώματος σε συνδυασμό με την αναζήτηση της αλήθειας μας. Η yoga είναι εξ ορισμού  η επιστήμη που συνδέει το σώμα με την ψυχή, και η  δραματοθεραπεία έρχεται για να μας κάνει αυτή τη διεργασία λίγο πιο συνειδητή, μέσα πάντα από δημιουργικά παιχνίδια.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους/ες θέλουν να εξερευνήσουν αυτή τη σύνδεση, ανεξαρτήτως επιπέδου πρακτικής και προηγούμενης εμπειρίας.

Κόστος: 40 ευρώ
* Για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Κέντρου Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί, φοιτητές-τριες, ανέργους-ες: 35 ευρώ
Διάρκεια: 5 ώρες

Αιμιλιάνα Τσουκαλά
Η Αιμιλιάνα ήρθε σε επαφή με τη yoga το 2009, παράλληλα με την ενασχόλησή της με τον χορό. Ο λόγος που η yoga κέρδισε τελικά την καρδιά της και επέλεξε να την ακολουθήσει, είναι ο σεβασμός με τον οποίο αντιμετωπίζει το σώμα, η σύνδεση αναπνοής και κίνησης, η απλότητα και το βάθος που εμπεριέχονται σε αυτήν, σε αντίθεση με τον δυτικό τρόπο προσέγγισης της άσκησης. Αργότερα κατάλαβε ότι η yoga είναι μια πρόταση τρόπου ζωής, μια φιλοσοφία που έχει μελετήσει σε βάθος την ανθρώπινη φύση και έχει προσφέρει απαντήσεις σε πολλά ανθρώπινα ερωτήματα.
Η επιθυμία της να εξερευνήσει το μονοπάτι της yoga σε μεγαλύτερο βάθος και συγκεκριμένα η αγάπη της για τη γεμάτη ροή Vinyasa, την οδήγησαν στην παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος 200 ωρών RYT των ΕΥS με δάσκαλο τον Πάνο Κατσανδρή. Έπειτα, εκπαιδεύτηκε στην yoga για την εγκυμοσύνη και αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει την εκπαίδευση των 500 ωρών. Συνεχίζει να την ενδιαφέρει η συνεχής εκπαίδευση πάνω στη yoga και ως εκ τούτου παρακολουθεί διάφορα σεμινάρια πάνω σε αυτήν.
Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στη Δραματοθεραπεία, μια μέθοδο ψυχοθεραπείας με εργαλείο την τέχνη, και μέσα από το πάντρεμα αυτών, έχει όνειρο να προσφέρει έναν ολιστικό τρόπο θεραπείας, συνεισφέροντας έτσι στην αναζήτηση του ανθρώπου προς την αυτογνωσία και την αυτοθεραπεία.
Εργάζεται ως δασκάλα yoga και δραματοθεραπεύτρια.
Dramatherapist
Yoga instructor
τηλ. επικοινωνίας +30 6955767949

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    Θέλω να ενημερώνομαι για νέα σεμινάρια !

      Join our Newsletter

      We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.