Ανοιχτή παρουσίαση του project «ΝΕΤΤΕ: a kinesic experiment» από τη φωτογράφο Άρτεμις Πυρπύλη

Ανοιχτή παρουσίαση του project «ΝΕΤΤΕ: a kinesic experiment» από τη φωτογράφο Άρτεμις Πυρπύλη 1024 691 dancecenter

22 Οκτωβρίου 2022, στις 20:00
Είσοδος Ελεύθερη 

To project “ΝΕΤΤΕ: a kinesic experiment” είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής εργασίας της φωτογράφου Άρτεμις Πυρπύλη μέσα από τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα καλλιτεχνικής κατοικίας του Κέντρου Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί.

Είναι βασισμένο στο ομώνυμο φωτογραφικό βιβλίο της δημιουργού.

Πρόκειται για μια προσπάθεια καταγραφής ενός κινητικού αυτοσχεδιασμού με αφετηρία και σε αλληλεπίδραση με αρχειακές εικόνες της Nette (γιαγιάς της Αρτεμις Πυρπύλη) σε κίνηση.

Η κινητική έκφραση αποτυπώθηκε στο ευρύτερο φυσικό τοπίο της Σύρου (σε συνοχή με τη φύση ως φόντο στο αρχειακό υλικό) αφήνοντας ανοιχτό το αποτέλεσμα που προέκυψε μέσα από αυτή την εσωτερική «ζύμωση» πειραματισμού/αυτοσχεδιασμού βασισμένη στην αλληλεπίδραση με την κινητική έκφραση της γιαγιάς της.

Στόχος ήταν η περαιτέρω σύνδεση της προσωπικής σχέσης εγγονής-γιαγιάς, αλλά και η εξερεύνηση της ευρύτερης σύνδεσης φωτογραφίας/εικόνας-χορού/κίνησης.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα βίντεο που περιλαμβάνει τόσο το αρχειακό υλικό όσο και την καταγραφή του κινητικού πειραματισμού της φωτογράφου, καθώς μέσα από αυτό προσπάθησε να προσεγγίσει την έκφραση και τη σωματικότητα της Nette διερευνώντας παράλληλα την κίνηση μέσα από την καταγραφή της.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.