The Attentive Act – Clémentine Télesfort & Lisard Tranis

Το 2017, ο Lizard από τον Καναδά και η Clémentine από τη Γαλλία ξεκίνησαν να αναπτύσσουν μια κοινή πρακτική με αφορμή τη συμμετοχή και την κοινή τους εμπειρία σε μερικές από τις μεγαλύτερες διεθνείς ομάδες και πρότζεκτ όπως οι Guy Nader & Maria Campos και η Lali Ayguadé Company. Από εκεί, άρχισαν να επικοινωνούν την πρακτική τους σε ερασιτέχνες των παραστατικών τεχνών αλλά και επαγγελματίες καλλιτέχνες από πολλούς διαφορετικούς χώρους, ενώ σε σταθερή βάση καλούνται να οδηγήσουν σεμινάρια σε επαγγελματικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και προγράμματα διεθνώς. Από το 2020, οι δυο τους δρουν και συνδημιουργούν ως ομάδα.
Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται σε ανθρώπους από οποιονδήποτε χώρο, που ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τα δημιουργικά τους εργαλεία και την ποιότητα στην κίνησή του μέσα από τον ατομικό αυτοσχεδιασμό ή σε ζευγάρια. Καλούμε τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες να εξερευνήσουν τις τέσσερις βασικές όψεις που θεωρούμε ουσιαστικές στην πρακτική μας ως καλλιτέχνες: την ευαισθησία της ύπαρξης, τον έλεγχο των περιορισμών, τη διαθεσιμότητα απέναντι στο άγνωστο και τη δημιουργική προσαρμογή στις προκλήσεις.
Η ομάδα θα προσεγγίσει την έννοια της αποτελεσματικότητας στην κίνηση και θα εξερευνήσει το εύρος της δημιουργικότητας μέσα από την καλύτερη κατανόηση των σωματικών ορίων των κινήσεών μας. Η διάθεση για παιχνίδι θα είναι το κύριο εργαλείο ανακάλυψης και διερεύνησης στους κινητικούς αυτοσχεδιασμούς, αλλά και στην αλληλεπίδραση μεταξύ μας. Θα επιδιώξουμε μεγαλύτερη ενσυναίσθηση στα δομικά μοτίβα μας μέσα από παιχνίδια που δουλεύουν τη σταθερότητα και την ακρίβεια και βοηθούν στη λήψη αποφάσεων στον αυτοσχεδιασμό και το ζευγάρι. Μέσα από σωματικές και δημιουργικές προκλήσεις, θα παίξουμε με την πλαστικότητα της φαντασίας, την οποία θα χειριστούμε ως πηγή στιγμιαίας σύνθεσης. Η δουλειά πάνω σε αυτές τις αρχές θα μας οδηγήσει σε μια πιο σαφή και εκτεταμένη κίνηση στον χώρο.
Θα χαρούμε να μοιραστούμε με τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να εξερευνήσουν την αρχική κίνησή τους και να εξελίξουν την πρακτική τους πέρα από τεχνικούς περιορισμούς. Μέλημά μας είναι η ποιότητα στις σχέσεις που καλλιεργούμε με τον εαυτό μας και τους άλλους και που διαμορφώνουν ένα ευαίσθητο, επικοινωνιακό σώμα που μπορεί να ξεδιπλώσει τη φαντασία και να υποστηρίξει την σωματική μας έκφραση.

Ηλικίες: 17+
Επίπεδα: Προχωρημένο / Επαγγελματίες

Photo credit: Maria Alzamora, Faye Tan
Με την υποστήριξη του Acción Cultural Española (AC/E)

Lisard Tranis

Ο Lisard Tranis σπούδασε στο Ινστιτούτο Θεάτρου της Βαρκελώνης και κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Χορού, το οποίο του προσέφερε μια υποτροφία στο Peridance Capezio Center της Νέας Υόρκης. Αργότερα έγινε μέλος των Verve, της διεθνούς ομάδας που απαρτίζουν οι μεταπτυχιακοί σπουδαστές της σχολής σύγχρονου χορού Northern (NSCD) στο Λιντς της Αγγλίας, όπου και έλαβε βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης. Ο Lizard έχει δώσει παραστάσεις σε όλο τον κόσμο μέσα από τη συνεργασία του με ομάδες όπως οι Guy Nader & Maria Campos, Lali Ayguadé, Phoenix Dance Theater, Hagit Yakira Dance, James Wilton Dance και José Besprosvany μεταξύ άλλων. Επιπλέον, διδάσκει σε διάφορα φεστιβάλ και κέντρα διεθνώς και συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον να αναπτύσσει την προσωπική του γλώσσα ως χορογράφος.

Clémentine Télesfort

Η Clémentine Telesfort είναι βραβευμένη χορεύτρια με παραστάσεις και διδασκαλίες σε όλο τον κόσμο. Σπούδασε στο TrinityLaban του Λονδίνου και αργότερα εντάχτηκε στην ομάδα Verve της σχολής Σύγχρονου Χορού Northern στο Λιντς, ενώ έχει συνεργαστεί με ομάδες όπως οι Guy Nader and Maria Campos Company, Lali Ayguadé Company, Anton Lachky, Jamaal Burkmar και Gecko. Παράλληλα με την υποκριτική, η Clémentine έχει μέσα στα χρόνια αναπτύξει τη δική της χορογραφική γλώσσα και προσωπικές της δουλειές έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Από το 2015, διδάσκει σε σχολές και φεστιβάλ. Εξακολουθεί να εκπαιδεύεται σε διάφορους άλλους τομείς, όπως σωματικό θέατρο, κλόουν, contact improvisation, αλλά και να μελετά πρακτικές που έχουν να κάνουν με το σώμα και τις πολεμικές τέχνες όπως το Systema (ρωσική πολεμική τέχνη) και το Play-Fight με τον Bruno Caverna. Το 2019, επιμελήθηκε και διεύθυνε το πρώτο φεστιβάλ PinkHouse (μέρος του Διεθνούς Περιφερειακού Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ) στη βόρεια Γαλλία.

The event is finished.

Ημερομηνία

11 - 15 Ιούλ 2022
Expired!

Ώρα

12:30 - 14:30

Τοποθεσία

Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί
Ηρωών Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη
Κατηγορία

  Join our Newsletter

  We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

   Newsletter

    Newsletter