AKROPODITI
DANCEFEST

Ακροποδητί:
στις μύτες των ποδιών, πολύ σιγά, ήσυχα, αθόρυβα, προσεχτικά, όμως και τολμηρά, πάνω και πέρα από την ευθραυστότητα των ορίων

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

AKROPODITI DANCEFEST

Ο θεσμός του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και Παραστατικών Τεχνών “Akropoditi DanceFest”, καθιερώθηκε τον Ιούλιο του 2013 από το Χοροθέατρο Ακροποδητί και το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στη Σύρο και περιλαμβάνει:

– Εκπαιδευτικά εργαστήρια και παρουσιάσεις
– Παραστάσεις χορού και χοροθεάτρου
– Ανοιχτούς αυτοσχεδιασμούς (Jams)
– Προβολές
– Παράλληλες δράσεις σε όλο το νησί

Το Φεστιβάλ φιλοξενεί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συνδυάζοντας θεωρητικά και πρακτικά εργαστήρια με ποικίλο περιεχόμενο.
Τα εργαστήρια, ανάλογα με το περιεχόμενό τους, απευθύνονται σε ερασιτέχνες ή σε επαγγελματίες από τον χώρο του χορού και του θεάτρου και οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν συνδυασμούς εργαστηρίων.

Σας περιμένουμε με χαρά στο επόμενο Φεστιβάλ μας!
Να σχεδιάσουμε μαζί τη διαδρομή του και να αφήσετε το δικό σας χνάρι στο νησί μας.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Καλλιτεχνική Διεύθυνση και Διαχείριση 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Είναι κάτοχος πτυχίου του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Γλωσσολογία Νοτιοανατολικής Μεσογείου, από το τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και διδακτορικού διπλώματος στην Αραβική Διαλεκτολογία, από το τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διδάχθηκε την Αραβική Γλώσσα στην Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Ιορδανία. Σπούδασε Υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Αρχή». Έχει παρακολουθήσει ποικίλα μαθήματα και σεμινάρια χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 2004, ίδρυσε το Χοροθέατρο Ακροποδητί στην Ερμούπολη της Σύρου. Σκηνοθέτησε και χορογράφησε όλες τις παραγωγές της ομάδας μέχρι σήμερα. Τον Ιανουάριο του 2013, ίδρυσε στην Ερμούπολη της Σύρου το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, ενώ ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, τουρκικά και αραβικά. Έχει μεταφράσει και εκδώσει λογοτεχνικά και ποιητικά έργα από τα Γαλλικά και τα Αραβικά.
Ζει στη Σύρο, όπου έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κέντρου Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί. Είναι μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής διεύθυνσης και διαχείρισης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και Παραστατικών Τεχνών “Akropoditi DanceFest”.
Εργάζεται παράλληλα ως χορογράφος και ως μεταφράστρια.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση και Διαχείριση

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2012. Σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Σύρο.
Ως περφόρμερ έχει συνεργαστεί με τους: Χοροθέατρο Ακροποδητί, Χοροθέατρο Οκτάνα/ Κωνσταντίνος Ρήγος και Iraqi Bodies . Toν Ιούνιο του 2017 συμμετείχε στo πρότζεκτ της Βιτόρια Κωτσάλου, «Day out of Time» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Ως βοηθός χορογράφου συνεργάστηκε με τον Χρήστο Παπαδόπουλο στο έργο «Ίον».
Το φθινόπωρο του 2016 συνεργάστηκε με την ομάδα SQx Dance Company και δίδαξε σύγχρονό χορό σε σχολεία του Καναδά.
Το 2017 χορογράφησε μαζί με τη Νατάσα Σαραντοπούλου το πρώτο τους έργο με τίτλο «Walk Lola Walk».
Ζει στην Αθήνα όπου διδάσκει σύγχρονο και κλασικό χορό. Είναι μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής διεύθυνσης και διαχείρισης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και Παραστατικών Τεχνών “Akropoditi DanceFest”.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση και Διαχείριση

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1985. Σπούδασε Ψυχολογία στο ΑΠΘ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο ILS (Ινδία) πάνω στα “νομικά και ανθρώπινα  δικαιώματα στην ψυχική υγεία” και είναι μέλος του Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα στον Χώρο της Ψυχικής Υγείας και του Δικτύου Υποστήριξης ανθρώπων που αποφασίζουν να διακόψουν τα ψυχοφάρμακα.
Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2012 και εργάστηκε ως δασκάλα κλασικού και σύγχρονου χορού σε διάφορες σχολές χορού στη Χαλκιδική.  Έχει επίσης εργαστεί ως συνοδός σε κατασκηνώσεις για ΑμεΑ, σε παιδικές κατασκηνώσεις, σε ιατροπαιδαγωγικό κέντρο και έχει ασχοληθεί με τη δημιουργική απασχόληση κατ’ οίκον σε παιδιά με αυτισμό.
Από το 2012 είναι μέλος του Χοροθεάτρου Ακροποδητί. Ως χορεύτρια-περφόρμερ συμμετείχε σε όλες τις παραστάσεις της ομάδας από το 2012 μέχρι σήμερα. Έχει συνεργαστεί επίσης με τον χορογράφο Anmar Taha και την ομάδα του, Iraqi Bodies.
Ζει στη Σύρο. Από τον Ιανουάριο του 2013 διδάσκει στο Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί και παράλληλα έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διαχείριση του Κέντρου. Είναι μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής διεύθυνσης και διαχείρισης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και Παραστατικών Τεχνών “Akropoditi DanceFest”.
Το 2019, συντόνισε τη δράση «Τρέλα: ζώντας ανάμεσα», μία δράση για την ψυχική υγεία με άξονα το σώμα, η οποία παρουσιάστηκε στη Σύρο και στη Νάξο.

Υπεύθυνη Σχεδιασμού, Προβολής και Επικοινωνίας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Σύρο, από όπου αποφοίτησε το 2014
Είναι μέλος του Χοροθεάτρου Ακροποδητί από το 2007 και της σχεδιαστικής ομάδας Akropoditi Design Team από το 2011.
Παρακολουθεί μαθήματα και σεμινάρια χορού από το 2006. Ως χορεύτρια-περφόρμερ συμμετείχε σε όλες τις παραστάσεις του Χοροθεάτρου Ακροποδητί από το 2008 μέχρι σήμερα. Έχει επίσης συνεργαστεί με χορογράφους όπως οι: Calero Durán Clara, Rósa Ómarsdóttir, Παναγιώτης Τοφή, κ. ά.
Ζει στη Σύρο όπου συνεργάζεται με το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί ως σχεδιάστρια, υπεύθυνη διαφήμισης, εικόνας και διαδικτυακής προβολής.

Οικονομική Διαχείριση

Γεννήθηκε στη Σύρο το 1978. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης.
Παρακολουθεί μαθήματα και σεμινάρια χορού από το 2004 και αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Χοροθεάτρου Ακροποδητί. Ως χορεύτρια-περφόρμερ έχει συμμετάσχει στις περισσότερες παραγωγές της ομάδας από το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα.
Ζει στη Σύρο όπου εργάζεται ως υπάλληλος γραφείου στη ΔΕΔΔΗΕ. Έχει αναλάβει την οικονομική διαχείριση του Κέντρου Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί, του Χοροθεάτρου Ακροποδητί και του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και Παραστατικών Τεχνών “Akropoditi DanceFest”.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

8-21 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΥΡΟΣ
9-22 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΥΡΟΣ
10-23 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΥΡΟΣ

My Erasmus Experience at the Akropoditi DanceFest in Syros, Greece – Angela Bettoni Journal 2021

My Erasmus Experience at the Akropoditi DanceFest in Syros, Greece – Angela Bettoni Journal 2021 1024 680 akropoditi13

My Erasmus Experience at the Akropoditi DanceFest in Syros, Greece Angela Bettoni is a young writer and performing arts student living in Malta, who has Down’s Syndrome. Through the Malta College of Arts, Science and Technology where she studies, she received an Erasmus+ vocational education and training (VET) grant to attend the Akropoditi Dance Festival…

6-19 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΥΡΟΣ
7-20 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΥΡΟΣ
ARVE Error: Syntax error
8-21 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΥΡΟΣ
11-24 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΥΡΟΣ
6-19 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΥΡΟΣ
7-20 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΥΡΟΣ
15-28 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΥΡΟΣ

  Join our Newsletter

  We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

   Newsletter

    Newsletter