ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ PERFORMANCE – Ελεάνα Γεωργούλη

από το ατομικό στο συλλογικό τοπίο και αντιστρόφως 

Το εργαστήριο θα κινηθεί σε δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας του εργαστηρίου εστιάζει πάνω σε ένα ενδελεχές ψυχοσωματικό training με στόχο την εξερεύνηση των προσωπικών δυνατοτήτων των συμμετεχόντων/ουσών και συνάμα την απαλλαγή του σώματος από τους οικείους αυτοματισμούς και συνήθειες. Θα εστιάσουμε στην ισχυροποίηση του κέντρου, στο άνοιγμα των σωματικών αξόνων, στην ενίσχυση της στήριξης του διαφράγματος και των αναπνευστικών μυών, στην απελευθέρωση της σπονδυλικής στήλης, στη δουλειά με την αναπνοή, τον ήχο, τη φωνή και τη σωματική και φωνητική πολυρυθμία.
Ο δεύτερος άξονας του εργαστηρίου θα εστιάσει στη δημιουργία ενός συλλογικού χώρου εργασίας που συνενώνει τη σωματικότητα, τη μουσικότητα και τον λόγο, όπου η εργαλειοθήκη του training μετουσιώνεται σε δράση. Θα ταξιδέψουμε από το σώμα στον ήχο, από τον ήχο στη μουσικότητα και από εκεί στον λόγο. Πώς ακολουθούμε και κωδικοποιούμε τις ψυχοσωματικές παρορμήσεις; Πώς αφουγκραζόμαστε την πολυρυθμία που ενυπάρχει στο σώμα; Οι συμμετέχοντες/ουσες θα κληθούν να συμπράξουν -ο καθένας και η κάθε μία μέσα από την δική του/της εκφραστικότητα- στη δημιουργία μιας συλλογικής σύνθεσης. Η ομάδα/ensemble θα δομήσει τη δική της ιδιαίτερη αφήγηση που θα αναδυθεί μέσα από την ενέργεια του συνόλου, συγκροτώντας ένα πρωτότυπο χορικό.
* Οι συμμετέχοντες/ουσες θα κληθούν κατά την έναρξη του εργαστηρίου να γνωρίζουν ένα μικρό κείμενο που θα τους σταλεί από την εισηγήτρια. Επιπλέον παρακαλούνται να φορούν άνετα μαλακά ρούχα και να έχουν μαζί τους, αθλητικά παπούτσια και νερό κατά την παρακολούθηση του εργαστηρίου.

Το εργαστήριο μπορούν να παρακολουθήσουν ηθοποιοί, σκηνοθέτες, χορευτές, χορογράφοι, σπουδαστές δραματικών σχολών και επαγγελματικών σχολών χορού καθώς και σε καλλιτέχνες που έχουν ήδη μια καλή επικοινωνία με το σώμα τους.

Ηλικίες: Όλες οι ηλικίες
Επίπεδα: Όλα τα επίπεδα

Photo credit:


Ελεάνα Γεωργούλη

Η Ελεάνα Γεωργούλη είναι σκηνοθέτης, ηθοποιός και εκπαιδευτικός του θεάτρου. Σπούδασε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α και στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν (2008). Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές (MA in Physical Performance & Intercultural Actors Training / Σωματικό Θέατρο και Διαπολιτισμικό Training ηθοποιών) στο Πανεπιστήμιο του Exeter όπου αποφοίτησε ως αριστούχος (2009). Ως ηθοποιός η Ελεάνα έχει τιμηθεί με το ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΝΕΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ / ΒΡΑΒΕΙO ΚΟΥΝ 2016, για τις ερμηνείες της ως “Μαρία” στο έργο ΒΟΥΤΣΕΚ του G. Buchner και ως “Ι-330” στο έργο ΕΜΕΙΣ του Y. Zamyatin. Έχει συμμετάσχει σε παραγωγές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους σε έργα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου όπως το MEDEAMATERIAL του Η. Muller (Μήδεια), ΑΙΑΝΤΑΣ του Σοφοκλή (Τέκμησσα), ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ του W. Shakespeare (Καλπούρνια) κ.α. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ (2009-2017) στο πλαίσιο της οποίας ερμήνευσε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους των έργων: Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ του H. Muller, ΕΜΕΙΣ” του Y. Zamyatin, ΣΤΗ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ του F. Kafka, ΒΟΥΤΣΕΚ του Georg Buchner, Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ του F. Kafka , ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΙ του A. Camus, ΌΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ του W. Shakespeare, ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ του A. Artaud. Μεταξύ άλλων έγραψε και σκηνοθέτησε το έργο θεάτρου πραγματικότητας: ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ, (Θέατρο του Νέου Κόσμου, 2020), ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ | μια ρετροφουτουριστική δυστοπία (η πρόταση για το ανέβασμα του επιχορηγήθηκε από το ΥΠΠΟΑ το 2021). Στο πεδίο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης έχει διδάξει και επιμεληθεί εργαστήρια physical performance για θεσμούς όπως το ΛΥΚΕΙΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ του Φεστιβάλ Αθηνών καθώς επίσης για δήμους, δραματικές σχολές και φεστιβάλ παραστατικών τεχνών. Είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού της επαγγελματικής δραματικής σχολής του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ από το 2017. Η Ελεάνα είναι ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνική εκπρόσωπος της εταιρίας παραστατικών τεχνών RETRꝊSPECTIVA.

The event is finished.

Είδη:

Ημερομηνία

18 - 22 Ιούλ 2022
Expired!

Ώρα

10:00 - 14:00

More Info

Eleana Georgouli

Τοποθεσία

Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί 2
Ηρωών Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη
Κατηγορία
Eleana Georgouli

  Join our Newsletter

  We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

   Newsletter

    Newsletter