ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΟΡΕΨΕ! – Σταμάτης Μπενέτας

Εργαστήριο σωματικής έκφρασης (δραματοποίηση παραμυθιού)

Έλα να χορέψουμε, να παίξουμε! Μέσα σε ένα παραμύθι με σύννεφα!
Ένα αγόρι, ένα κορίτσι, που έφτασε ως την Φεγγαρούπολη! Για να συναντήσει έναν καινούριο φίλο!
Μεταφορικό μέσο; Ένα καραβάκι που πέταξε ψηλά! Εκεί, που μπορείς να πιάσεις τα αστέρια!
Μια παιχνιδιάρικη, χορευτική δραματοποίηση του παραμυθιού “ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΦΕΓΓΑΡΟΥΠΟΛΗ” του Σταμάτη Μπενέτα, για τη φιλία και τη διαφορετικότητα.
Σκοπός μας; Να δημιουργηθεί μια μικρή χαρούμενη παράσταση, βασισμένο στο παραμύθι, αλλά και τη φαντασία των παιδιών, που μας οδηγούν σε όμορφα μονοπάτια!
Φέρτε μαζί σας άνετα ρούχα, νερό και φαντασία!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
Σας προσκαλούμε στην ανοιχτή παρουσίαση του εργαστηρίου “ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΟΡΕΨΕ!” του Σταμάτη Μπενέτα την Παρασκευή 15/07 στο Πάρκο στο Άνω Μάννα στις 11:30.
(Ελεύθερη είσοδος)

Ηλικίες: Παιδιά 8-11 ετών
Επίπεδα: Όλα τα επίπεδα

Σταμάτης Μπενέτας

Ο Σταμάτης Μπενέτας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985.
Πήρε το πρώτο του πτυχίο πάνω στην Προσχολική Αγωγή Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας της Ένωσης Κωφών
Το 2012 εκπαιδεύτηκε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ πάνω στις Εφαρμοσμένες Τέχνες του Χορού και τη Δημιουργία, και είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τη χορογραφική του δουλειά συνδυάζοντας τους τομείς του χορού, της διδασκαλίας και της χορογραφίας.
Η ανάγκη του να μεταδώσει την αγάπη του για τον χορό στα παιδιά τον οδήγησε στη διδασκαλία Hip Hop καθώς και στη δημιουργία ενός συνδυαστικού προγράμματος μουσικοκινητικής, hip-hop, αυτοσχεδιασμού και γυμναστικής για παιδιά από 3,5 χρονών και πάνω που ονομάζεται «Χίπιτι Χοπ».
Το πρόγραμμά του, ζητήθηκε από τις σχολές και τα σχολεία του Παλαιού Φαλήρου, Βύρωνα, Γαλατσίου, Ηλιούπολης, Νέας Σμύρνης καθώς και από το καλλιτεχνικό εργαστήρι διοργάνωσης εκδηλώσεων ‘Ευπαλίνος’.
Επιπλέον, δίδαξε και διοργάνωσε εκδηλώσεις μουσικοκινητικής και «Χίπιτι Χοπ» στο εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης ‘Το Φτερό’, στη Θεατρική ομάδα Νομικής  ΕΚΠΑ, στη Συν-Πράξη (κέντρο προετοιμασίας αυτιστικών παιδιών), σε κατασκηνώσεις Α.Μ.Ε.Α. και στον ‘Πολυχώρο Πολιτισμού Και Δημιουργίας Σύρου’.
Δίδαξε hip hop στις σχολές της Ηλιάκη, Casa de Arte Cabeira, Danse de La Vie, Cumbania Dancehouse  και  στο Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί.
Τα τελευταία 3 χρόνια ασχολείται με την παραδοσιακή μουσική.
Έχει χορέψει στο 15ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων σε Solo συμμετοχή  με δική του μουσική σύνθεση και χορογραφία.
Συμμετείχε στο ‘Human Constructions’ της Σοφίας Κονδυλιά, στο Ρομάντσο, με κεντρικό θέμα «χορός και αρχιτεκτονική»,  στο Graduation Ball J.Straus’ με παραστάσεις και περιοδείες και στην ερευνητική δουλειά της Μαρίζας Βινιεράτου.
Χόρεψε με την ομάδα SaLtaTor, σε παραστάσεις σωματικού θεάτρου και εντάχθηκε σε χορογραφίες του Χάρη Μανταφούνη. Πήρε μέρος στο ‘Hiphop International Greece’.
Είναι υπεύθυνος για την οργάνωση παιδικών παραστάσεων (χορός και  μουσικοκινητικός σχεδιασμός), παιδικών εκδηλώσεων και πάρτι.
Τέλος, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στο σύγχρονο χορό  (Limon, Release, Graham), Κλασικό μπαλέτο (R.A.D, Vaganova method),  Jazz (I.S.T.D., free style, musical), Contact improvisation, Θεατρικό παιχνίδι και Κουκλοθέατρο , Break dance, hiphop, loking, poping, και στην Οργάνωση χοροθεατρικών ομάδων.

Ζεις για να χορεύεις, χορεύεις για να ζεις

The event is finished.

Ημερομηνία

11 - 15 Ιούλ 2022
Expired!

Ώρα

10:30 - 12:30

Ετικέτες

Δωρεάν

Τοποθεσία

Πάρκο Άνω Μάννα
Κατηγορία

  Join our Newsletter

  We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

   Newsletter

    Newsletter