Δημιουργικό Μάθημα Μπαλέτου – Φώτης Διαμαντόπουλος

Σε αυτό το πενθήμερο εργαστήριο κλασικού χορού θα εξερευνήσουμε και θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε το σώμα μας και τις δυνατότητές του, βασιζόμενοι/ες πάντα στις αρχές και τις αξίες της τεχνικής του μπαλέτου.
Η τεχνική είναι σημαντική, αλλά στη πραγματικότητα ποτέ δεν είναι αρκετή από μόνη της.
Η ενέργεια, οι διαφορετικές δυναμικές, η αίσθηση του χώρου και του περιβάλλοντος, η αναπνοή, η μουσικότητα, ο εσωτερικός ρυθμός, είναι μερικά από τα στοιχεία που μελετάμε, και που συντελούν στην εκφραστικότητα και την καλλιτεχνική ολοκλήρωση.
Στοχεύοντας σ’ ένα περιβάλλον μάθησης που προάγει τη συνεργασία και την αναζήτηση και ενθαρρύνοντας την καλλιτεχνία και την κατανόηση, βοηθάμε ν’ αναπτυχθεί η δημιουργικότητα.
Συζητάμε αυτά τα στοιχεία με τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους/τις ζητάμε να σκεφτούν τι είναι αυτό που κάνουν, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν προτείνοντας κυρίως λύσεις μέσω της κατανόησης, παρά απλά διορθώνοντας.

Ηλικίες: 15+
Επίπεδα: Μεσαίο / Προχωρημένο

 

Φώτης Διαμαντόπουλος

Γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε κλασικό χορό στην Αθήνα, στην κλασική χορογραφική σχολή του Κιέβου και στην ακαδημία χορού της Βουδαπέστης όπου και αποφοίτησε με πτυχίο χορευτή και classical ballet master.
Έχει χορέψει στο μπαλέτο της Όπερας του Καζάν, στην ομάδα του Κ.Θ.Β.Ε., και από το 1997 ανήκει στο δυναμικό του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής σκηνής ως κορυφαίος χορευτής.
Έχει συμμετοχές σε όλα σχεδόν τα έργα του κλασικού ρεπερτορίου που έχουν ανέβει από τη Λυρική καθώς και σε παραστάσεις σύγχρονου χορού.
Έχει συνεργαστεί με χορογράφους όπως οι I.Zelensky, R.Zanella, G.Casado, I.Muchamedov, V.Vasiliev, L.Massine, R.Barra, C.Armitage, Λ. ντε Πιαν, B.Millepied κ.ά.
Από το 2017 είναι ballet master και βοηθός χορογράφου στο μπαλέτο της Λυρικής. Διδάσκει επίσης μπαλέτο στην επαγγελματική σχολή της Ε.Λ.Σ.
Χορογραφεί παραστάσεις χορού, Όπερας, Οπερέτας και μουσικού θεάτρου σε συνεργασίες με τη λυρική, το Μέγαρο Μουσικής, το Εθνικό θέατρο, και επιμελείται την κινησιολογία θεατρικών παραστάσεων.

The event is finished.

Ημερομηνία

11 - 15 Ιούλ 2022
Expired!

Ώρα

10:00 - 12:00

Τοποθεσία

Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί
Ηρωών Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη
Κατηγορία

  Join our Newsletter

  We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

   Newsletter

    Newsletter