ΔΙΑΛΕΞΗ: body/word – Χρήστος Πολυμενάκος

body/word – Performance Writing: δημιουργία, έρευνα, διδασκαλία από, για, με την κοινότητα; Μια συζήτηση.

Στη διάλεξη-συζήτηση μοιράζονται εφαρμογές της μεθόδου body/word του Χρήστου Πολυμενάκου στη δημιουργία, την έρευνα και τη διδασκαλία από το 2010 μέχρι σήμερα και διερευνάται η αξιοποίηση της από, με, για διαφορετικές κοινότητες.
Η μέθοδος βασίζεται στο Performance Writing όπως εφαρμόστηκε στο Dartington College of Arts, πανεπιστημιακό ίδρυμα γνωστό για την πρωτοποριακή προσέγγιση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε συνεχή διάλογο με άλλα κοινωνικά, επιστημονικά και καλλιτεχνικά πεδία.
Εργαλεία και αρχές της μεθόδου έχουν αξιοποιηθεί σε δημιουργικές, ερευνητικές και εκπαιδευτικές δράσεις στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, την Κύπρο, τη Σλοβενία, τη Φινλανδία και διαδικτυακά, σε ηλικίες 11-88 ετών. Οι δράσεις αυτές φιλοξενούνται από κρατικούς και ιδιωτικούς οργανισμούς, πανεπιστήμια και εργαστήρια, επιστημονικά συνέδρια και εκδόσεις, 1-1 συνεργασίες, ανεπίσημες και εφήμερες κοινότητες.

Περισσότερες πληροφορίες για τη μέθοδο, προηγούμενες, τρέχουσες και μελλοντικές εφαρμογές στο: www.christospolymenakos.com

Η διάλεξη είναι ανοιχτή σε όλα τα ενδιαφερόμενα άτομα και λειτουργεί και ως εισαγωγή στο masterclass που ακολουθεί το Σαββατοκύριακο.

Είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη προκράτηση)
Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί
(στην πίσω αυλή του κτιρίου)
Διάρκεια: 2 ώρες μαζί με τη συζήτηση με το κοινό.

Χρήστος Πολυμενάκος

Ο Χρήστος Πολυμενάκος είναι δημιουργός, ερμηνευτής, ερευνητής και εκπαιδευτής, δημιουργός της μεθόδου body/word – Performance Writing. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολή Δραματικής Τέχνης Διομήδη Φωτιάδη και κάτοχος μεταπτυχιακού στο Performance Writing (Merit) από το University College Falmouth Incorporating Dartington College of Arts, όπου σπούδασε ως υπότροφος του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού.
Ο Χρήστος εξελίσσει και εφαρμόζει τη μέθοδο body/word στο πεδίο του Performance Writing, όπως εφαρμόστηκε στο Dartington College of Arts, από το 2010, στη δημιουργία και δραματουργία έργων, τη διδασκαλία αυτοσχεδιασμού, υποκριτικής, δραματουργίας, κριτικής ανάλυσης και ανατροφοδότησης σε επαγγελματίες, ερασιτέχνες και σπουδαστές. Έργα και σεμινάριά του έχουν φιλοξενηθεί σε κρατικά και ιδιωτικά καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα και διοργανώσεις στην Ελλάδα, το εξωτερικό και διαδικτυακά. Εργάστηκε ως υπεύθυνος της ενότητας του σύγχρονου χορού στο πολιτιστικό περιοδικό highlights και ως μέλος της Κρατικής Επιτροπής των Επιχορηγήσεων Χορού του Υπουργείου Πολιτισμού. Συνεργάστηκε ως δραματουργός σε παραστάσεις και ταινίες χορού και ως ηθοποιός και περφόρμερ σε παραστάσεις χοροθεάτρου, contact improvisation, πειραματικού, παιδικού και εφηβικού θεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Άρθρα, δοκίμια και συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί σε επιστημονικά και καλλιτεχνικά περιοδικά, εφημερίδες και καταλόγους, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, την Κύπρο και στο διαδίκτυο.

The event is finished.

Ημερομηνία

15 Ιούλ 2022
Expired!

Ώρα

19:00

Ετικέτες

Δωρεάν

Τοποθεσία

Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί
Ηρωών Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη
Κατηγορία

  Join our Newsletter

  We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

   Newsletter

    Newsletter