Χοροθέατρο Ακροποδητί

Ακροποδητί: στις μύτες των ποδιών, πολύ σιγά, ήσυχα, αθόρυβα, προσεχτικά, όμως και τολμηρά, πάνω και πέρα από την ευθραυστότητα των ορίων

Το Χοροθέατρο Ακροποδητί δημιουργήθηκε στη Σύρο το 2004, με την πρωτοβουλία της Αγγελικής Σιγούρου, και από το 2005 λειτουργεί ως Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία.

Αγγελική Σιγούρου

Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Κέντρου Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί
Καλλιτεχνική Διεύθυνση και Διαχείριση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και Παραστατικών Τεχνών Akropoditi DanceFest
Χορογράφος του Χοροθεάτρου Ακροποδητί

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο ΕΚΠΑ, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Γλωσσολογίας Νοτιοανατολικής Μεσογείου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και διδάχθηκε την Αραβική Γλώσσα στην Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Ιορδανία. Σπούδασε Υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Αρχή». Έχει παρακολουθήσει ποικίλα μαθήματα και σεμινάρια χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 2004, ίδρυσε το Χοροθέατρο Ακροποδητί στην Ερμούπολη της Σύρου. Σκηνοθέτησε και χορογράφησε όλες τις παραγωγές της ομάδας μέχρι σήμερα. Τον Ιανουάριο του 2013, ίδρυσε στην Ερμούπολη της Σύρου το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί.
Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, ενώ ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, τουρκικά και αραβικά. Έχει μεταφράσει και εκδώσει λογοτεχνικά και ποιητικά έργα από τα γαλλικά και τα αραβικά.
Ζει στη Σύρο, όπου έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κέντρου Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί. Είναι μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής διεύθυνσης και διαχείρισης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και και Παραστατικών Τεχνών "Akropoditi DanceFest".
Εργάζεται παράλληλα ως χορογράφος και ως μεταφράστρια.