Από την κίνηση στη σύνθεση – Αναστασία Μπρουζιώτη

Το εργαστήριο βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό και στο πώς ένας χορευτής/μια χορεύτρια μπορεί να αποτελέσει βασικό εργαλείο για τη δημιουργία μιας χορογραφίας. Αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος οι συμμετέχοντες/ουσες κινούνται σταδιακά ακολουθώντας συγκεκριμένες οδηγίες αυτοσχεδιασμού κινούμενοι/ες είτε μόνοι/ες τους είτε σε αλληλεπίδραση με τους άλλους. Σε αυτό το μέρος αρχίζουμε να δουλεύουμε πάνω στην επίγνωση, τη δημιουργικότητα, τη μουσικότητα, την ευφυΐα, την ποικιλία και τη συνείδηση, στις επιλογές, τη χρήση του χώρου και του χρόνου και στην επικοινωνία με τους άλλους με ή χωρίς σωματική επαφή.

Το δεύτερο μέρος είναι αφιερωμένο στη σύνθεση κίνησης. Οι συμμετέχοντες/ουσες καλούνται να δημιουργήσουν ένα υλικό κίνησης και να το οργανώσουν σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μουσικής, χώρου και χρόνου και σε σχέση με τους άλλους. Υπό την καθοδήγηση του δασκάλου δημιουργούν μια σύντομη χορογραφία στην οποία θα εργαστούν σε βάθος χρησιμοποιώντας την ως βάση για να αναπτύξουν τις κινητικές τους ιδέες.

Ηλικίες: Όλες
Επίπεδα: Απευθύνεται σε όλους όσους έχουν καλή βάση στην κίνηση ή/και στο θέατρο είτε ως ερασιτέχνες είτε ως επαγγελματίες

Photo credit: Χρήστος Τζίμας, Μάνος Μεγαλούδης

Αναστασία Μπρουζιώτη

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1982. Σπούδασε κλασικό χορό στην Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Λάρισας, Σύγχρονο χορό, Αυτοσχεδιασμό και Σύνθεση Κίνησης στη σχολή της AREA (Βαρκελώνη) και ΗipΗop στην σχολή Company & Company (Bαρκελώνη). Ξεκίνησε να χορεύει επαγγελματικά και να διδάσκει σε Ελλάδα και Ισπανία από το 2010. Το 2012 ίδρυσε την ομάδα AlmaLibre.co στην οποία δρα σαν χορεύτρια και χορογράφος. Σαν χορογράφος έχει συμμετάσχει με τη δουλειά της σε Διεθνή Φεστιβάλ σε Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία και Βουλγαρία. Διακρίθηκε και βραβεύτηκε από τον Διαγωνισμό Χορογραφίας της Μαδρίτης και έχει περιοδεύσει με το έργο ‘Race to grace” στην Ισπανία. Αποσπάσματα από τα έργα της “Home” και “Black Swans” παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «40 Winks» του Springback Magazine, που διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Aerowaves. Συνεργάζεται ως κινησιολόγος με το Θεσσαλικό Θέατρο από το 2020 ως και σήμερα. Ως χορεύτρια/performer συνεργάστηκε με τη χορογράφο Jai Gonzales και το Κρατικό Θέατρο της Χαϊδελβέργης τον Νοέμβριο του 2021 ενώ έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις των Μαριάννα Καβαλιεράτου, Θωμά Μοσχόπουλο, Αμαλία Μπένετ, Φανί Αρντάν, Κυριακή Σπανού, Yannis Antoniou-Kunst-stoff company κα. Από το 2011 μέχρι και σήμερα διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ημερομηνία

09 - 10 Ιούλ 2022

Ώρα

18:00 - 20:00

Πληροφορίες

Αnastasia Brouzioti

Τοποθεσία

Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί
Ηρωών Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη
Κατηγορία
Αnastasia Brouzioti

  Join our Newsletter

  We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

   Newsletter

    Newsletter