Σάββατο 25 Μαΐου, 17:00-19:00
Κυριακή 26 Μαΐου, 12:00-15:00
Ελεύθερη Συμμετοχή
Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής: έως την Παρασκευή 24 Μαΐου
Δευτέρα-Παρασκευή 16:00-21:00 και Σάββατο 11:00-13:00, τηλέφωνο: 22810-80690
Co existing – Εργαστήριο αυτοσχεδιασμού για χορευτές/τριες και μουσικούς
Κατά τη διάρκεια του residency θα εξερευνήσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συνδεθούμε ως μουσικός και χορεύτρια, σε μια προσπάθεια μη αποκοπής του ενός από την άλλη. Η σχέση μεταξύ χορού και μουσικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη, πώς όμως αυτά τα δύο γίνονται ένα στη δημιουργία και τελικά στη σκηνή;
Σ’ αυτό το εργαστήριο θα προσεγγίσουμε τη δυναμική μεταξύ χορού και μουσικής, ξεκινώντας από δύο βασικούς παράγοντες, το σώμα και τον χώρο. Μέσω ασκήσεων με επίκεντρο τη σωματική επίγνωση, τη σχέση μας με τον χώρο και την αλληλεπίδραση, θα διευρύνουμε την παρατηρητικότητά μας και κατ’ επέκταση την επικοινωνία μεταξύ μουσικών και χορευτών/τριων, ενδυναμώνοντας έτσι τη σύνδεση της ομάδας. Θα αυτοσχεδιάσουμε σε μία συλλογική διαδικασία, τροφοδοτούμενη ισότιμα από όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες, δημιουργώντας τελικά ένα δυναμικό και ζωντανό περιβάλλον. Πώς μπορούμε να υπάρξουμε όλοι μαζί στο παρόν, δημιουργώντας μία νέα σύνθεση, πέρα από τη διάκριση μουσικής και χορού;
Λέξεις κλειδιά: επαφή, ακρόαση, στήριξη, απόσταση, σύνδεση, χρόνος, χαρά.
Οι μουσικοί μπορούν να φέρουν μαζί τους τα όργανα που επιθυμούν, ακουστικά ή ηλεκτρονικά και να φορούν άνετα ρούχα.
Όλγα Καλαντζή
Η Όλγα Καλαντζή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Σπούδασε στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στη Σύρο και στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ακτίνα στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί με το Χοροθέατρο Ακροποδητί στη Σύρο και την SQx Dance Company στον Καναδά. Πλέον ζει στην Αθήνα και διδάσκει παραδοσιακούς χορούς μαζί με τον Ανδρέα Σεγδίτσα. Το 2023 παρουσίασε το σόλο της “WRAP: a pocket guide to never escaping yourself” στην Αθήνα, την Πορτογαλία και την Τουρκία και πήρε μέρος στα θεατρικά βραβεία κοινού All4fun στον κινηματογράφο Ideal. Eπίσης, συνεργάζεται με την Collective Spine για το έργο “La Soirée”.
Την ενδιαφέρουν οι πρακτικές, τα εργαλεία αυτοσχεδιασμού και η έρευνα στοιχείων όπως η ελευθερία και ο περιορισμός, η τάξη και η αταξία, η μορφή και η αμορφία, καθώς και η συνεργασία και η ενδυνάμωση της σύνδεσης μεταξύ των ανθρώπων.
Φίλιππος Ράσκοβιτς
Ο Φίλιππος Ράσκοβιτς είναι συνθέτης και αυτοσχεδιαστής από την Αθήνα με έδρα το Βίλνιους. Το 2021 ολοκλήρωσε το οπτικοακουστικό έργο “Echo Chambers” σε συνεργασία με τον γλύπτη Δ. Ταμπάκη κατά τη διάρκεια του FUGA residency στην Ισπανία, και μαζί με την κολεκτίβα Un.Processed Realities δημιούργησαν το “POST EUROPEAN RAGEROOM TM”, μια performance και έκθεση που παρουσιάστηκε στο Centrum Berlin.
Ως αυτοσχεδιαστής, κυκλοφόρησε την πρώτη του δουλεία “gentle presence” το 2020 και έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στο Fylkingen, State51 Studios, Flatterschafft – Basel, και Studium P. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του “illucid trio” με τους K.Jusinskas και G.Steponavičius. Το 2019 συνίδρυσε την κολεκτίβα και το φεστιβάλ KRAMA, μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να παρουσιάσει μια νέα οπτική μέσα στην καλλιτεχνική σκηνή της Αθήνας.