Παρατηρώντας σε κίνηση – Εργαστήριο Σύγχρονου Χορού για εφήβους

Παρατηρώντας σε κίνηση – Εργαστήριο Σύγχρονου Χορού για εφήβους 1024 691 dancecenter

7 & 8 Αυγούστου 2020 
Παρασκευή και Σάββατο, 10:00-12:00

* Λόγω πολύ περιορισμένου αριθμού θέσεων παρακαλούμε όπως δηλώσετε τη συμμετοχή σας τηλεφωνικά στα 6944-771449, 6973-856238 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: akropoditidancecentre@gmail.com το αργότερο ως τις 05/08/2020.

Στο πλαίσιο του διημέρου καλλιτεχνικών δράσεων in miniature που θα πραγματοποιηθεί από το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί σε συνεργασία με τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση και με την υποστήριξη του Δήμου Συρου-Ερμούπολης στις 7 και 8 Αυγούστου 2020.

Εργαστήριο Σύγχρονου Χορού για εφήβους

Παρατηρώντας σε κίνηση
Στις δυο αυτές δίωρες συναντήσεις θα εστιάσουμε στην παρατήρηση του εαυτού και των άλλων, καθώς βρισκόμαστε σε κίνηση.
Μέσα από ασκήσεις δομημένου αυτοσχεδιασμού θα προσπαθήσουμε να βαθύνουμε και να ελαφρύνουμε την παρατήρηση πάνω στις αισθητηριακές πληροφορίες που μας δίνει η παρουσία και η κίνηση των σωμάτων μας στον χώρο. Θα κινηθούμε μόνοι και μαζί, σε χαμηλές και υψηλές ταχύτητες, και θα αναστοχαστούμε πάνω στις εμπειρίες αυτές με στόχο μία πιο συνειδητή και απολαυστική σύνδεση με το σώμα, τον χώρο και τους άλλους.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εφήβους (13-16 ετών), με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία στον χορό.

Κάντυ Καρρά
Η Κάντυ Καρρά ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι αριστούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Νίκη Κονταξάκη». Προσκλήθηκε και συμμετείχε στο πρώτο μηνιαίο ερευνητικό πρόγραμμα της Ultima Vez στις Βρυξέλλες πάνω στο χορό και το θέατρο και επιλέχθηκε και συμμετείχε στο EUROPOLY – masterclass για νέους καλλιτέχνες στο Kammerspiele του Μονάχου.
Διδάσκει τακτικά σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε ποικίλα ηλικιακά γκρουπ και διευθύνει εκπαιδευτικά εργαστήρια χορού για παιδιά και νέους σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Αρχείο Καβάφη, την διαπολιτισμική Polyphonica κ.α. Είναι διδακτικό προσωπικό στο BA Contemporary Dance Practice του DEREE the American College of Greece και έχει προετοιμάσει φοιτητές για εισαγωγικές σε συνεργασία με την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή «Ακτίνα». Έχει εργαστεί ως κινησιολόγος σε θεατρικές παραστάσεις και εθελοντικά στη θεατρική ομάδα του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών.
Σαν performer έχει συνεργαστεί με χορογράφους όπως η Ανδρονίκη Μαραθάκη, Μαργαρίτα Τρίκκα, Άρτεμις Λαμπίρη, Κωνσταντίνος Ρήγος για την ΟΚΤΑΝΑ, Φώτη Νικολάου, Jérôme Bel, Willi Dorner, Στέλλας Φωτιάδη, Νατάσα Ζούκα, Αντιγόνη Γύρα, Ειρήνη Κυρμιζάκη, David Dorfman, Αποστολία Παπαδαμάκη, Αλίκη Καζούρη για τους ΧΟΡΕΥΤΕΣ και Μαρία Ανθυμίδου, Μαρία Τζήκα, Χάρης Κούσιος, Αθανασία Κενελλοπούπου κ.α. και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Κανάρια Νησιά και Νέα Υόρκη, όπως Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Dancing Athens και Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, Nostos Summer Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, MIR Festival, Athens Video Dance Project (Σχολή Καλών Τεχνών), Arc for Dance, Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, Δημήτρια, Dance Days Chania, Akropoditi DanceFest, Διεθνές Φεστιβάλ Κυπρίων, International Performance Festival pad-Mainz, Folkwang Physical Theater Festival – Essen, Battery Dance Festival ΝΥ, MASDANZA International festival, MASDANZA Extension Tenerife, Figueres es Mou κ.α.
Δημιούργησε και επιτέλεσε από κοινού το ντουέτο “manoeuvre“ που παρουσιάστηκε στο 7ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΗΜΜΕΤΟΧΗΣ

    Θέλω να ενημερώνομαι για νέα σεμινάρια !

      Join our Newsletter

      We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.