Μίνα Ανανιάδου, Zoé Bernabéu & Allessandro Sollima

Μίνα Ανανιάδου, Zoé Bernabéu & Allessandro Sollima 848 678 dancecenter

31/10/2016 – 13/11/2016

Παραστατικές Τέχνες
Τίτλος πρότζεκτ: “Exploring Creative Autonomy”
Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία

Παρουσίαση Artistic Residency: Exploring Creative Autonomy
Μίνα Ανανιάδου, Zoé Bernabéu & Allessandro Sollima (Ελλάδα, Γαλλία & Ιταλία)

Είμαστε μια ομάδα τριών χορευτών από τη Σικελία, το Παρίσι, και τη Θεσσαλονίκη. Η αναζήτησή μας για ένα ανοικτό χώρο και χρόνο μας έφερε στη Σύρο καθώς είχαμε την τύχη να μας προσφερθεί καλλιτεχνική στέγη για μια σύντομη αλλά πυκνή περίοδο από τη φιλόξενη ομάδα Ακροποδητί.
Εδώ και λίγες μέρες έχουμε ξεκινήσει ένα καινούριο ταξίδι δημιουργίας.
Κεντρικός άξονας της έρευνάς μας είναι η ιδέα της αυτονομίας, συγκεκριμένα η ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε το χορό σαν ένα μέσο να φτάσουμε την προσωπική και συλλογική αυτονομία ως ένα δυναμικό πεδίο όπου το άτομο και το σύνολο ανθίζουν παράλληλα.
Προς αυτή την κατεύθυνση πρόκειται να δημιουργήσουμε μια παράσταση περισσότερο σαν μια πρόταση: να καθιερώσουμε νέα πεδία σχέσεων μέσω της κίνησης, να αφουγκραστούμε την αίσθηση που μπορεί να ενεργοποιήσει νέους τρόπους αντίληψης και αυτή με τη σειρά της να διευρύνει τα όρια του φαντασιακού. Και ο χορός είναι το μόνο μέσο που μας δίνει τη μέγιστη ελευθερία για κάτι τέτοιο.

Την Παρασκευή 11/11, στις 22:00, θα μοιραστούμε ελεύθερα με όλους το αποτέλεσμα της μέχρι τώρα εργασίας και δημιουργίας μας.

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.